“Forum`da yer almaya mecburuz”

Forum Alışveriş Merkezi’nin karşı karşıya olduğu engelin ortadan kalkmasının ve ardından yetkililerin projeye kaldığı yerden devam edeceğinin belirtilmesi üzerine gözler yine esnafa çevrildi.

3525
95 milyon Euroluk yatırım değeriyle Çanakkale`nin en büyük yatırımlarından biri olarak hayata geçecek olan Forum Alışveriş Merkezi`ndeki dükkan kira bedelleri muammasını korurken, esnaf gelecekte kentte alışverişin kalbinin atacağı merkezde yer almak için kolları sıvamaya başladı. Olay Gazetesi`ne açıklama yapan ve yıllardır kentin ünlü markalarının temsilciliğini sürdüren isimler: “Ayakta durmak için yeni açılan Forum Alışveriş Merkezi`nde yer almaya mecburuz” dedi.
 
Nabi Gök / Nabi Giyim: “Biz Nabi Giyim olarak değil ama, Nabi Giyim`in temsilciliğini yapmış olduğu 4 büyük markamızla yeni açılacak olan Forum Alışveriş Merkezi`nde, 4 ayrı dükkanda yer alacağız. Kira bedellerinın dışardan gelen markalar için uygun olduğunu ve bu markalara öncelik verildiğini duyduk. Önemli olan aktif ve dinamik bir yapılanma olması. Zamanında Kipa`da da çok marka dükkan açtı, ama teker teker kapattılar. Forum Alışveriş Merkezi`nde dükkan kiralarının 10 bin civarında olduğunu düşünürsek, Çanakkale`deki firmaların bunun altından kalkabileceğini sanmıyorum.”
 
 
Seda Güneşhan / Gözde Spor: “Çanakkale`de açılması planlanan Forum Alışveriş Merkezi`nde ilk tercihimiz öncelikle Gözde Spor adıyla yer almak. Ama kurumsal bir temsilcilik şartı aranırsa marka olarak yer almamız da mümkün. Çanakkale`de çarşıda potansiyel düşük ve Forum açılırsa alışverişin o bölgede yoğunlaşılacağı kesin, o yüzden bu süreçte mutlaka yer almamız gerekiyor. Dükkan kiraları ile ilgili aldığımız duyumlar yüksek olduğu yönünde. 10 bin lira kira ücreti telafuz ediliyor, gerçekçi olmak gerekirse bu Çanakkale`de bir şahıs firmasının altından kalkabileceği bir rakam değil. Özetle gerekirse planlama yaparak ve şartlarımızı zorlayarak Forum`da olacağız. Çanakkale esnafı olarak yaşamak istiyorsak ve ayakta kalmak istiyorsak buna mecburuz.”
 
Çanakkale Mcdonald`s Şubesi Restaurant Müdürü Ahmet Yaşar: “Çanakkale Mcdonald`s olarak İskele`de hizmet vermeye başladığımızdan beri gösterilen ilgiden ve potansiyelden memnunuz. Forum Alışveriş Merkezi açıldığı takdirde markamızı oraya da taşıyacağız. İkinci bir şube yolda diyebiliriz.”
Paylaş