havadurum

“Çat-kapı satışlarını tercih etmeyin”

Çanakkale’de tüketicilerin mağdur olmasına yol açan kapıdan ürün satışlarına yönelik şikayetler her geçen gün artıyor. Kapıdan satış yoluyla bir şey satın alırken vatandaşları dikkatli olması konusunda uyaran TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; “Tüketicilerimiz, kapıdan satışlara yönelmesin. Eğer ürün aldılar ise de sözleşmenin bir nüshasını kendilerine alsın. Çünkü, şikayet için başvurduklarında bu sözleşme nüshası önemli” dedi.

751
İl genelinde tüketicilerin mağdur olmasına yol açan kapıdan ürün satışlarına yönelik şikayetler her geçen gün artıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, il genelinde çat-kapı satışları nedeniyle tüketicilerin mağdur olduğunu söyledi. Tüketicileri dikkatli olması konusunda uyaran Berkit, kapıdan satış yoluyla bir şey satın alırken vatandaşların çok dikkatli olması ve mümkünse kapıdan alışveriş yapmamasını istedi. Kentte kapı kapı dolaşan pazarlamacılara yönelik tüketicilerden şikayet aldıklarını kaydeden Berkit, ürün satın alan tüketicilerin imzaladığı sözleşmenin bir nüshasını alması gerektiğini de dile getirdi.
 
Kapıdan satış yoluyla yapılan alışverişlerde tüketicilerin yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek cayma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Berkit; “Son günlerde çevre illerden kentimize gelen pazarlamacılar, kapılarını çaldıkları insanlara ürün satmaya çalışıyor. Alışveriş yaptıktan sonra dolandırıldığını fark eden tüketiciler ise TÜKODER’e başvuruyor. Son günlerde çok sayıda vatandaş bu şekilde satışlar yüzünden mağdur oldu. Kapıdan yapılan satışlar konusunda tüketicileri uyarıyorum.  Tüketicilerimiz, kapıdan satışlara yönelmesin. Eğer ürün aldılar ise de sözleşmenin bir nüshasını kendilerine alsın. Çünkü, şikayet için başvurduklarında bu sözleşme nüshası önemli. Tüketicilerin kesinlikle kapıdan satışları tercih etmemesini öneriyoruz” dedi.
Paylaş