havadurum

“Bu oyunu halkla birlikte bozacağız”

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale Belediye Meclis adayı Fikret Sezen, dün parti il örgünde yaptığı açıklamada “Tek bir komünist bile belediye meclisinde yolsuzlukları engellemek için yeterlidir. İçeride komünist olmayan Meclis tüccar lokalinden farksızdır” dedi.

724
Türkiye Komünist Partisi Çanakkale Belediye Meclis adayı Fikret Sezen, 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Türkiye Komünist Partisi, 2002 seçimlerinde `Paranın saltanatı varsa, halkın TKP`si var` sloganıyla yola çıkmıştı. Sermayenin, piyasacılığın ve gericiliğin hükümdarlığına karşı halkın iktidarını kurmak için” dedi. “Ancak sermayenin, piyasanın, paranın, emekçi halkı ezdiği ve ona zulmettiği bu zalim düzen, o seçimlerden sonra ülkenin başına birde AKP hükümetini bela etmişti” diyen Sezen, “Aradan geçen bu 11 yılda AKP, ne yazık ki ülkeyi daha gerici, piyasacı bir duruma getirmiştir. İkinci Cumhuriyet adını verdiğimiz bu düzen çürümüştür. Şimdi bu iktidar Gezi Parkı`nda doğan haziran direnişinden yediği halkın tokadıyla sallanmakta, her geçen gün yolun sonuna yaklaşmaktadır. Ülkeyi kendi kafasına göre yöneten adaletsizliği, piyasacılığı, gericiliği, emperyalizmin uşaklığını kendi programı haline getiren bir iktidar bu ülkede daha fazla yaşayamaz” ifadelerini kullandı.
 
“Sen de TKP`ye oy ver”
“Çanakkale`de de yandaş sendikaları ve taşeron gençlik örgütleriyle gericileştirmeye çalıştıkları kent onları püskürtmüştür” denilen açıklamada Sezen, “Şovlarını yapmaya her kalktıklarında ilerici insanlarımızı, Çanakkale halkını ve onun gerçek dostu solcuları, komünistleri karşılarında bulmuşlardır. Çanakkalenin geçilmediğini AKP de yandaşları da anlamıştır. Ancak halk yine kaygılı. Bu karanlığın yerine ne geleceği belli değil. Ülkenin kaderi, sanki iktidar koalisyonunun bileşenleri arasında ki kavgaya bağlanmış gibi. AKP taklidi yapan, sağcı adaylardan medet uman bir muhalefet anlayışıyla gidilecek yol yoktur. TKP olarak diyoruz ki; Yolsuzluk yapıp aynı zamanda iş yapmak diye bir kavram olamaz. İş yapmakla yolsuzluk yapmayı birlikte kabul edilebilir bir bütün olarak sunmak sahtekarlıktır. Tam tersine, kamunun kaynakları yağmalanmazsa hizmet etmenin yolu açılır. Belediyelerde yolsuzluğa hayır! Çaldırmayacağız, yaptırmayacağız. Halkın cebine göz koyanların, para babalarının, cemaatlerden medet umanların, kamu mallarını babasının malı gibi görenlerin, doğayı yok edenlerin, insanların yaşam haklarını hiçe sayanların, halk düşmanlarının oyununu bozacağız. Bu oyunu halkla beraber, halkçı bir yöntemle bozacağız. Bu sayede yapacağız. Tek bir komünist bile belediye meclisinde yolsuzlukları engellemek için yeterlidir. İçeride komünist olmayan Meclis tüccar lokalinden farksızdır. İşte bunun için, Çanakkale`de halkçı bir yönetim için sen de TKP`ye oy ver!” şeklinde konuştu.
Paylaş