havadurum

“Bayramlara halkın katılımını arttıracağız”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bayramların halkla iç içe daha coşkulu bir şekilde kutlanması gerektiğini bildirdi.

518
Bayramların adım adım küçültülmesine karşı olduğunu bildiren Başkan Gökhan, açıklamasının çarpıtılarak bazı medya organlarınca servis edildiğini ifade ederek;  “İçinden bir cümle ya da başlığa takılıp AKP anlayışını  destekliyor imajı çıkarılmak istendi. Doğru değil. Ben stadyumun dışarısında halkla beraber kamu meydanlarında, kamu alanlarında kutlanmasını öneriyorum. Belediye olarak bunu yapabiliyoruz” dedi.
 
Yayın organlarında çıkan haberlerin doğruları yansıtmadığını ifade eden başkan Gökhan; “Ne genel merkeze karşı bir görüştür. Ne de AKP’yi destekleyen bir görüştür. Halkın daha çok katılımı için gayret göstereceğiz. Benim görüşüm belli. Ben herhangi bir kısıtlamadan yana değilim. Daha çoşkulu  kutlanması için elimden gelen çabayı  gösteriyorum” dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in tartışmalara yol açan 19 Mayıs kutlamaları kararına şiddetle karşı olduğunu bildirdi. Ankara’da stadyumda, diğer illerde okullarda kutlansın anlayışını doğru bulmadığını ifade den başkan Gökhan; “Sadece stada gelen insanların o kadarlık bir alanda 2 saatlik bir bayram kutlaması yerine daha geniş kapsamlı bir kutlama planlanması ve buna tüm kurumların destek vermesini istiyorum. Çanakkale Belediyesi, ben belediye başkanı olduktan itibaren 23 Nisan ve 29 Ekim, 19 Mayıslar’da stat törenlerinin dışında halk bahçesinde, kordonda, caddelerde, meydanda konserler, fener alayı, havai fişeklerle bayramlarını tören saatinin dışında da yaşamaları için etkinlikler yapıyoruz” dedi.
 
Gökhan, şunları söyledi; “Ne AKP’ye destek veriyorum. Ne de bayramların kaldırılması ile ilgili bir anlayışım var. Tam tersine bu bir vesile olmalıdır diyorum. Bayramlarımızı sadece 19 Mayıs değil,  23 Nisan, 29 Ekim bayramlarımızın halkın daha yoğun katılımı ile bir festival, bir bayram havası içerisinde sadece belli saatlerde törensel kutlamalarla değil, bütün gün çeşitli etkinliklerle kutlanmasını istiyorum.  Halkın giderek ilgisinin azaldığı bayramlara sürecin tersine dönmesi ve halkın katılımının sağlanması için etkinlikler yapılmasını söyledim. Çanakkale Belediyesi, ben belediye başkanı olduktan itibaren 23 Nisan ve 29 Ekimler’de stat törenlerinin dışında halk bahçesinde, kordonda, caddelerde, meydanda konserler fener alayı havai fişeklerle halk bahçesinde çocuklara seramik etkinlikleri ve oyun etkinlikleri bayramlarını tören saatinin dışında da yaşamaları için etkinlikler yapıyoruz. Bunun bütün Türkiye’de yapılmasını istiyoruz. Bütün Türkiye’nin bayramı halkla içi içe beraber kutlamasını istiyoruz. Sadece stada gelen insanların o kadarlık bir alanda 2 saatlik bir bayram kutlaması yerine daha geniş kapsamlı bir kutlama planlanması ve buna tüm kurumların destek vermesini istiyorum.”
 
“Niyet bayramları küçültmekse buna karşıyım”
Adım adım bayramları küçültme gibi bir niyeti olanlara karşı olduğunu bildiren Başkan Gökhan; “Ben tam tersine bayramların daha coşkulu kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun pratiğini yapan bir insanım. Çanakkale Belediyesi bunu yapıyor. Bütün Türkiye’de bunu yapsın istiyoruz. Tahmin ediyorum tüm CHP’li belediyeler bunu yapıyor. Sadece biz değil, başka CHP’li belediyelerde de yapılıyor. Bunu biz daha da geliştireceğiz. Geçen sene 29 Ekim iptal oldu. Halk kendiliğinden bayram yaptı. Biz de bir gün önce haberimiz olduğu için apansız yakalandık. Ben tören saatlerine bağlı olmaksızın her bayramın hazırlığının yapılmasını istiyorum. Bütün bayramlarımızı alanlarda halkla beraber kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
 
Gökhan, şunları söyledi; “Okullarda kutlansın, sadece Ankara da tören yapılsın anlayışına şiddetle karşıyım. Niye Ankara’da stadyumda yapılıyor da diğer illerde yapılmıyor. Özellikle stada takılmamak lazım. Ben tam tersine stadyumunda dışarısında halkla beraber kamu meydanlarında, kamu alanlarında kutlanmasını öneriyorum, bunu yapabiliyoruz. Diğer yerlerde okullarda kutlansın son derece saçma bir anlayış. Çünkü o gün zaten okulu tatil ediyorsunuz, okulda, neresinde kutlayacaksınız. Hangi okulda doğru düzgün bir salon var ki kutlayacaksınız. Buna karşıyım, böyle bir anlayış olamaz.”
 
“Kısıtlamadan yana değilim”
Yayın organlarında çıkan haberlerin doğruları yansıtmadığını ifade eden başkan Gökhan; “Ne genel merkeze karşı bir görüştür. Ne de AKP’yi destekleyen bir görüştür. Genel merkez siyasetini yapar, ben burada halkla pratiği yaparım. Halkın daha çok katılımı için gayret göstereceğiz. İçinden bir cümle ya da başlığa takılıp AKP anlayışı destekliyor imajı çıkarılmak istendi doğru değil. Benim görüşüm belli. Ben herhangi bir kısıtlamadan yana değilim. Kutlanması için elimden gelen çabayı gösteriyorum” dedi.
Paylaş