havadurum

“Ağır ve haksız bir karar”

Gelibolu Belediyesi`ne yönelik olarak yapılan önce 9 ardından da 3 kişinin eklenmesi ile 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonda nöbetçi mahkeme kararını verdi; 4 tutuklama. Avukatlar, “Bu karar ağır ve haksız” diyerek itiraz etti.

851
Gelibolu Belediyesi`ne bazı ihalelerle ilgili olarak usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ve Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün ortaklaşa yaptığı operasyonda gözaltında bulunan 12 kişi önce savcı ardından da nöbetçi mahkemenin karşısına çıkarıldı. Geçtiğimiz Salı günü sabah erken saatlerinde Gelibolu Belediyesi`ne ve bazı isimlerin evlerine yönelik yapılan baskın ardından 9 kişi gözaltına alınmış, bu isimlere eklenen 3 kişiyle birlikte toplam gözaltı sayısı 12`ye ulaşmıştı.
 
4 kişi tutuklandı
Yapılan operasyonlar neticesinde toplam 12 sanıktan 4`ü savcılık tarafından yapılan sorgulama sonrasında çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Dün sabah saatlerine kadar süren ifadelerin ardından “Belediyenin bazı ihalelerinde ihale şartlarına uyulmaması” iddiası ile çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutaklananların isimlerinin; Gelibolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Eray Aydın, Memurlar Sercan Canazoğlu, Burak Sönmez ve Özel Temizlik Şirketi Sorumlusu Vahap Yılmaz olduğu öğrenildi.
 
“Ağır ve haksız bir karar”
Nöbetçi hakimin kararını açıklamasının ardından 12 kişinin avukatları “bu karar haksız ve ağır bir karardır” diyerek dün itirazlarını yaptılar. Avukatların, “Bu zaten devam eden bir soruşturma. Burada tutuklama kararını gerektirecek bir neden yok. Bu insanların suçsuz oldukları kanıtlanırsa tutuklu bulundukları süre nasıl telafi edilir. Bu karar doğru bir karar değildir. Tutuklamaktaki amaç nedir?” diyerek tepki gösterdikleri öğrenildi.
 
Amaç itibarı zedelemek mi?
Operasyonun ardından sıcağı sıcağına açıklama yapan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Böylesi bir operasyonu bekliyorduk. Gün bugünmüş. Seçimlerin yaklaşması ile bu tür operasyonları görmeye başladık” diyerek ilk tepkisini göstermişti. Devam eden bir soruşturma ile ilgili olarak tutuklama kararının verilmesinin ardından “Burada amaç seçimlere yönelik bir faaliyet mi?” sorusu akıllara gelirken, yapılan yorumlarda “Amaç, Gelibolu Belediyesi`nin işlevsizleştirmek, çalışmalarını engellemek ve itibar kaybettirmek” şeklinde oldu.
Paylaş