“Acımız büyük, öfkemiz sınırsız”

Emek Partisi İl Örgütünden yapılan açıklamada, “O, Gezi Direnişi ailesinin en küçüğüydü. O, yiğit gençlerin kardeşi olarak, küçük bedeniyle, halklarımızın sevgisi ve desteğiyle 269 gün direndi, ancak kurtaramadık. Acımız büyük, öfkemiz sınırsız. Büyüyen öfkemiz, evden, bakkaldan ekmek almak üzere çıkan 14 yaşındaki çocukları katleden sömürü düzeninedir” dendi.

729
 
Gezi Direnişleri sırasında, evden ekmek almak için çıktığı sırada yaralanarak 269 gün boyunca yaşama tutunan ancak dün hayata veda eden Berkin Elvan için Emek Partisi İl örgütünden yapılan açıklamada, sorumluların ve katillerin halka hesap vermesi gerektiği ifade edildi. “Berkin Elvan’ı 14 yaşında öldürdüler, sorumluları ve katilleri halka hesap versin” denilen açıklamada “Berkin Elvan’ı kaybettik. Gezi Direnişi’nin güzel çocuklarından biri daha aramızdan ayrıldı. Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım dan sonra, aylardır yüreklerimizde yaşatmaya çalıştığımız güzel çocuğu da kaybettik.Kendi çocuklarının pisliklerini örtmek için bin dereden su getirip, mahkemeye ifadeye bile göndermeyenler, verdikleri emirlerle bizim çocuklarımızı üçer, beşer öldürüyorlar. Berkin Elvan’ı 14 yaşındayken öldürdüler. Adını yüreklerimize, bilincimize, davamıza kazıyarak aramızdan ayrıldı. Günlerdir umutla, sevgiyle beklediğimiz “Berkin Uyandı” haberi yerine, bu sabah kara haberle sarsıldık. Ne yazık ki, çocuğumuzu, kardeşimizi, sevgili Berkin Elvan’ımızı kurtaramadık. `Polise emri ben verdim` `Polisimiz kahramanlık destanı yazdı` diye böbürlenen bir Başbakanın, kendi çocuklarıyla evindeki milyon dolarları sıfırlamak için çırpındığı günlerde, polis kurşununa hedef olan Berkin Elvan ölümle pençeleşiyordu. O, Gezi Direnişi ailesinin en küçüğüydü. O, yiğit gençlerin kardeşi olarak, küçük bedeniyle, halklarımızın sevgisi ve desteğiyle 269 gün direndi, ancak kurtaramadık. Acımız büyük, öfkemiz sınırsız” dendi.
 
“Öfkemiz sömürü düzenine”
“Büyüyen öfkemiz, evden, bakkaldan ekmek almak üzere çıkan 14 yaşındaki çocukları katleden sömürü düzeninedir” Öfkemiz, `polise emri ben verdim` diyenlere... Öfkemiz, yedi gencimizi katleden polisler için `polisimiz kahramanlık destanı yazdı` diyenler ve onların kirli zihniyetinedir. Öfkemiz baskı ve sömürü sistemine... Öfkemiz, Berkin Elvan’ı katledenlere; Urla’da, Aksaray’da, Fethiye’de, Ordu’da HDP’li gençlere saldıran ırkçı, faşist güçlere ve onları fişekleyip, destekleyenlere... Öfkemiz; gelecek güzel günler için mücadele edenlere tahammül göstermeyen, gençlerimizi ve çocuklarımız katleden düzene, kahrolası sistemedir. Türkiye halklarına, işçi sınıfımıza ve tüm emekçilere çağrımız, baskı ve sömürü saltanatına son vermek üzere birleşmek, örgütlenmek ve ileri atılmaktır. Birleşmeli, örgütlenmeli ve hesap sormalıyız” dendi.
Paylaş