AK Parti İl Başkanı Göktürk oldu

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Naim Makas'ın yerine AK Parti Çanakkale İl Başkanı olarak görev yapacak isim belli oldu: Ömer Faruk Göktürk.

253

2019 yılında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı olarak atanan ve 20 Ocak 2021’de seçimle İl Başkanlığı görevine devam eden Naim Makas geçtiğimiz hafta istifa etmişti.

Makas’ın yerine gelecek isim kent siyasi kulislerinde merak konusuydu.

Bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamayla Makas’ın yerine hali hazırda AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer Faruk Göktürk atandı.

Ömer Faruk Göktürk kimdir?

1961 yılında Amerika’nın Tenessee eyaletinde doğdu. İlköğrenimin ilk 3 yılını Amerika’da geri kalan kısmı ve orta öğrenimin bir kısmını ise daha sonra babasının görevi dolaysı ile taşındığı Cezayir’de tamamladı.

Orta öğrenimin geri kalan kısmını ve lise öğreniminin bir kısmını Türkiye’de Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra lise öğrenimini tamamlamak için Amerika’ya döndü.

Amerika’da Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra Türkiye’ye dönen ve 10 sene kadar büyük firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Göktürk, 1997 yılından beri kendi Mühendislik ve Dış Ticaret firmasının sahibi. Birçok ülkeye elektrik ve yapı malzemeleri ihraç etmekte olan Göktürk, ayrıca Çanakkale’de konut inşaatı yapıyor.

Evli beş çocuk babasıyım. Çok iyi derecede İnglizce, Arapça ve Fransızca bilen Göktürk, evli ve beş çocuk babası.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş