havadurum

‘Ayakkabı kutusunu niye ittiniz?’

Çanakkale’de demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği ve AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan`ın istifaya davet edildiği `Büyük Çanakkale Yürüyüşü`nde dikkat çeken dev ayakkabı kutusu nedeniyle eylemi düzenleyen tertip komitesi üyeleri İl Emniyet Müdürlüğü`ne çağrılarak ifade verdi. Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi`nin 7. olağan genel kurulunda konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eylemi düzenleyen tertip komitesi üyelerinin, `Niye bu eylemi yaptınız? O ayakkabı kutusunu niye ittiniz?` diye İl Emniyet Müdürlüğü`ne çağrı çağrılmasına tepki göstererek; “O ayakkabı kutusunu itenlerden biri de benim. O zaman Belediye Başkanı olarak beni de çağır. Diğer arkadaşlarımızı da çağır. Hep beraber gidelim, ifade verelim. Bu bir rezalettir. Bu baskıcı rejimin en son örneklerindendir” dedi.

850
 
Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi`nin 7. olağan genel kurulu, Belediye Sosyal Tesisleri`nde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Tüm Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder`in yaptığı genel kurula Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yanı sıra EMEP İl Başkanı Kenan Erkul, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ile dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından konuşan BES Çanakkale Şube Başkanı Özcan Güven bir konuşma yaparak üyelere teşekkür etti. Daha sonra genel kurulda söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sol da sendikacı olmak kolay iş değil. Zor iş. Siz bu ülkenin yiğit ve cesur memurlarısınız. Yüreğinizi ortaya koyuyorsunuz. Burada bulunmak cesaret ister. Çünkü giderek otoriterleşen bir yönetimde, karşıt tarafta olmak büyük risk. Hatta o kadar büyük risk ki, belki şu anda aramızda bir MİT`çi olabilir ve bizi fişliyor olabilir. Çünkü, MİT Yasası da değişiyor. Yani her şey mümkün. Belki buraya gelenler paralel yapıdan da olabilir. Artık o gözle bakılıyoruz. Yani mevcut iktidarın karşısında kim var ise, bir tek vatan hainliğimiz kaldı ilan edilmedik. Bu ülkede otoriter, faşist, baskıcı iktidarların uzun ömürlü olamayacağını ifade etmek istiyorum. Çünkü, bizler özgürlüğün, demokrasinin, sosyal demokratlığın, sol da olmanın ne demek olduğunu gayet iyi anlayanlardanız” dedi.
 
 
 
 
“Belediye Başkanı olarak beni de çağır”
Başkan Gökhan, kentte düzenlenen `Büyük Çanakkale Yürüyüşü`nde ayakkabı kutusunu iten katılımcıların teker teker İl Emniyet Müdürlüğü`ne çağrılmasına sert tepki gösterdi. Mitingte ayakkabı kutusunu itenlerin arasında kendisinin de olduğunu belirten Başkan Gökhan; miting tertip komitesi üyelerinin ayakkabı kutusunu ittiği gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü`ne çağrılmasını rezalet olarak değerlendirdi. Başkan Gökhan; “Kutucuklar havalarda içi para olarak dolaşırken, 700 bin liralık saatler birilerinin kollarında ortaya çıkarken 19 Ocak tarihinde Çanakkale`de yasal ve izinli bir eylem oldu. Buna hep beraber katıldık. Duyarlı vatandaşlar buna katkı verdi. Bu eylem için tekerlekli kocaman bir ayakkabı kutusu yapılmış ve onunla beraber yürüdük. Eylemi düzenleyen komite, `Niye bu eylemi yaptınız? O ayakkabı kutusunu niye ittiniz?` diye İl Emniyet Müdürlüğü`ne çağrılıyormuş. Teker teker komiteyi emniyete çağırıyorlar. Emniyet mi çağırıyor? Hayır, aslında savcılık soruşturma açacak onun hazırlığını yapıyorlar. Ben de buradan diyorum ki, o ayakkabı kutusunu itenlerden biri de benim. O zaman beni de çağır. Belediye Başkanı olarak beni de çağır. Diğer arkadaşlarımızı da çağır. Hep beraber gidelim, ifade verelim. Bu bir rezalettir. Bu baskıcı rejimin en son örneklerindendir. Bütün bu güçlükleri aşacağız. Onlar bu rezillikten utanmıyorlar. Bunun hesabını vermekten kaçınıyorlar. Bizden hesap sormaya çalışıyorlar. Acaba bir daha umut olabilir mi? Acaba dedikleri doğru mu? diye düşünmenin hiçbir yararı yoktur. Çünkü, bunların kökü yalancıdır. Yalanlarla vatandaşın aklını çelmeye çalışıyorlar. Buna asla müsaade edilmeyecektir” diye konuştu. Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Emekçiler, işçiler ve memurlar sendikal haklarını sonuna kadar müdafaa edecektir. Aydınlık Türkiye ve çağdaş ülke için demokrasinin gelişmesi noktasında bu mücadele mutlaka başarıya ulaşacaktır. Sayınız azalsa da moraliniz bozulmasın. Korkup kaçan arkadaşlar olabilir. Bunlar normaldir. Her toplumda bunlar olabilir. Sizin gibi yiğit ve cesurlar var oldukça o hareketin başarıya ulaşacağından hiç şüphemiz yok.”
Yapılan konuşmaların ardından BES Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Belirlenen yönetim kurulu üyeleri, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek BES Çanakkale Şubesi`nin başkanını belirleyecek.
 
 
 
Paylaş