havadurum

"23 Nisan Cumhuriyetin müjdecisidir!"

338
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 102`inci yıl dönümde mesaj yayımladı. Erkek, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş ve kuruluşun tüm kahramanlarını şükranla, minnetle ve derin bir saygıyla andı. Milletvekili Erkek, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılmasının önemine değinerek, "Saltanatını korumak için emperyalistlere teslim olmuş Saray`a karşı egemenliğin kayıtsız şartsız millette olacağının da ifadesiydi bu gün. Danışarak, ortak akılla yürütülecek Milli Mücadele`nin, aynı zamanda Cumhuriyetin müjdecisi ve devrimlerin de habercisiydi 23 Nisan" dedi. Barışın önemine değinen Erkek, "Yakın coğrafyamızda yaşanan savaş bize çocukların önemini bir kez daha gösterdi: Çocuklarımızın üzerine özenle titremeliyiz. Dünya çocuklarımızın gönlünce, özgürce yaşayacağı bir yer olmalıdır" diye vurguladı.İ
 
"23 Nisan Cumhuriyetin müjdecisi"
Erkek, 23 Nisan 1920 tarihinin önemine değinerek, "23 Nisan 1920, bu ülkenin en zor zamanlarında dahi egemenliğini tek bir kişiye bırakmayacağını, Türkiye Büyük Millet Meclisi eliyle bizzat kendi geleceğini belirleme irade ve azminde olduğunu gösterdiği gündür" sözlerine yer verdi. Bağımsızlık ateşinin önemine değinen Milletvekili Erkek, 23 Nisan`ın aynı zamanda devrimlerin habercisi olduğunu ise şu sözlerle anlattı "Vatanın tüm kaleleri zapt edilmiş, tüm tersanelerine girilmiş bir haldeyken Mustafa Kemal Atatürk`ün yaktığı bağımsızlık ateşi daha bir güçlendi 23 Nisan`da. Saltanatını korumak için emperyalistlere teslim olmuş Saray`a karşı egemenliğin kayıtsız şartsız millette olacağının da ifadesiydi bu gün. Danışarak, ortak akılla yürütülecek Milli Mücadele`nin, aynı zamanda Cumhuriyetin müjdecisi ve devrimlerin de habercisiydi 23 Nisan."
 
"TBMM ulus iradesinin merkezidir"
Milletvekili Erkek Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin duvarında yazan `Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir` sözlerinin önemine değinerek, "TBMM ulus iradesinin merkezidir. Bu nedenle ulusal egemenlikten bahsedebilmek için ulusun temsilcilerinden kurulu Meclis´in güçlü olması gerekmektedir. İşte Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi bu nedenle öneriyoruz" diye vurguladı.
 
"Çocuklarımızın üzerine özenle titremeliyiz"
23 Nisan tarihinin bir diğer önemine vurgu yapan Erkek barışın öneminin altını çizerek, "Bir diğer unutmamamız gereken konu ise 23 Nisan`ın bir başka önemidir. Bu ne güzel bir gündür, Mustafa Kemal Atatürk ne büyük bir önderdir ki Ulusal Egemenlikle özdeşleşen 23 Nisan, çocuklara armağan edilmiştir. Yakın coğrafyamızda yaşanan savaş bize çocukların önemini bir kez daha gösterdi: Çocuklarımızın üzerine özenle titremeliyiz. Dünya çocuklarımızın gönlünce, özgürce yaşayacağı bir yer olmalıdır" dedi. Erkek, sözlerini şu sözlerle sonlandırdı, "Bu inançla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun! Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş ve kuruluşun tüm kahramanlarını şükranla, minnetle ve derin bir saygıyla anıyorum."
(Haber Merkezi)
Paylaş