havadurum

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü: Basın mensuplarının özel günü

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, basın mensupları için önemli bir gün olarak yerini koruyor. Peki 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü ne zaman ilan edildi? 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

872

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, ilk özel gazete 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlaması sebebiyle kutlanmaktadır. Bu özel gün, basın mensuplarının mesleklerine olan bağlılıklarını, zorluklarını ve başarılarını hatırlatmak ve takdir etmek için bir fırsat sunmaktadır.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü ne zaman ilan edildi?

Dünya Gazeteciler Günü, Türkiye'de ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına dayandırılmaktadır. Bu gazete, Şinasi ve Agah Efendi tarafından çıkarılmış ve Osmanlı Devleti'nde basın hayatının gelişmesine katkı sağlamıştır. Tercüman-ı Ahval gazetesinin yayın hayatına başlamasıyla birlikte, Türkiye'de basın özgürlüğünün temelleri atılmıştır.

Türkiye dışında da kutlanıyor

Dünya Gazeteciler Günü, Türkiye dışında da kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 1991 yılında kabul ettiği bir kararla, 3 Mayıs'ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan etmiştir. Bu gün, basın özgürlüğünün önemini vurgulamak, basın mensuplarının haklarını savunmak ve şiddet ve baskıya maruz kalan gazetecileri anmak için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.

Dünya Gazeteciler Günü mesajları nasıl olmalı?

Dünya Gazeteciler Günü, basın mensuplarının mesleklerine olan bağlılıklarını, zorluklarını ve başarılarını hatırlatmak ve takdir etmek için bir fırsat sunmaktadır. Bu özel günde, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz en güzel ve anlamlı Dünya Gazeteciler Günü mesajları şunlardır:

Kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Mesleğini onurla icra eden basın emekçilerinin Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun. Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

Gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için yazan, emek veren tüm basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlarım.

Gerçeğin ışığında yol almamızı sağlayan tüm basın emekçilerinin Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Tüm kıymetli basın mensuplarının Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

(Haber Merkezi)

Paylaş