havadurum

Yurtdışından Telefon Getirenler İçin Yeni Düzenleme

Yurtdışından satın alınan telefonların Türkiye’de kullanım süresi uzatılacak. Yeni düzenleme ile yurtdışından getirilen mobil cihazların kayıt yaptırmadan kullanabilecekleri süre 120 günden 180 güne çıkarılacak. Bu süre içinde e-devlet üzerinden başvuru yapılması halinde, telefonlar 2 defa 30’ar gün daha kullanılabilecek.

2336

Yurtdışından telefon getiren vatandaşlar için yeni bir düzenleme geliyor. Yeni düzenleme ile yurtdışından alınan telefonların kayıt yaptırmadan kullanabilecekleri süre 120 günden 180 güne yükseltilecek. Bu süre içinde e-devlet üzerinden başvuru yapılması halinde, telefonlar 2 defa 30’ar gün daha kullanılabilecek.

E-Devlet Üzerinden Başvuru Nasıl Yapılacak?

Yurtdışından getirilen telefonlar için “Geçici haberleşme” başvurusu e-devlet üzerinden yapılacak. Bu başvuru ile telefonların kullanım süresi 2 defaya mahsus olmak üzere 30’ar gün uzatılabilecek. Böylece yurtdışından getirilen telefonlar toplam 180 gün boyunca kullanılabilecek.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Yeni düzenleme ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, yeni düzenlemenin yurtdışından telefon getiren vatandaşlara kolaylık sağlayacağını belirtti. Sırakaya, yeni düzenlemenin yurtdışından telefon getirenlerin sayısını azaltmayacağını, ancak kayıt yaptırmayanların mağdur olmasını önleyeceğini ifade etti.

(Haber Merkezi)

Paylaş