havadurum

Yıldız Satranççılara ödül

AYGEG (Alt Yapı Geliştirme Grubu) Yıldızlar Kampı çalışmalarını Sarıçay Otel’de yapan başarılı satranççılara Kamp Turnuvası kapsamında ödülleri verildi.

356
 
 
 
 
 
 
 
 
Çanakkale Sarıçay Otel Rhodıus’da gerçekleştirilen Türkiye Satranç Federasyonu AYGEG (Altyapı Geliştirme Grubu) Yıldızlar Satranç Kampı, 16 farklı ilden 44 sporcu katılımıyla sona erdi. Türkiye Yıldızlar Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında 13-18 yaş grubunda elemelerden geçen Türkiye’nin en iyi satranççıları 6 gün boyunca Sarıçay Otel RHODIUS’da eğitim gördü. Bu çalışmalar ile uluslararası yarışmalara ön hazırlık yapan sporcular sıkı bir eğitim döneminden geçtiler. Organizasyonun son gününde ise kamp çerçevesinde yapılan turnuvada başarılı olan sporculara ödülleri verildi.
 
Ödül törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Satranç Federasyonu Asbaşkanı Gülkız Tülay, Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan, Op.Dr. Celal Karakaş, Çanakkale Satranç İl Temsilcisi Turgut Tunca da katıldı. Ödüle layık görülen başarılı sporcular madalyalarını aldı.
 
 
Vali Tuna’yı ziyaret...
Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Gülkız Tulay ve Satranç İl Temsilcisi Turgut Tunca, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna`ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Tuna; Satrancın çocuk gelişiminde büyük rolü olduğunu düşündüğünü; bu sebeple okul öncesi ve okul çağı yaş grupları için çocuklara hediye edilmek üzere kitap hazırladıklarını söyledi. Daha fazla satranç organizasyonunda birlikte olmaktan onur duyacağını belirten Vali Tuna, 2015 yılının, Çanakkale Zaferi`nin 100. yılı olması nedeniyle özellikle bir uluslararası faaliyete ev sahipliği yapmak isteklerini belirtti.
Paylaş