havadurum

Yeşil kartlılar dikkat!

Hükümetin sağlıkta dönüşüm projelerinden birisi olan Yeşil kartlarla ilgili düzenleme için vatandaşlar uyarıldı. Daha önce valilik kanalıyla alınan yeşil kart artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenecek.

568
Ocak ayında SGK’ya başvurun
Daha önce Valiliklerin Sosyal Yardımlaşma Fonu tarafından verilen yeşil kartlar artık SGK tarafından verilecek. Hiç geliri olmayan ya da geliri asgari ücretin üçte biri kadar olan (290 TL) vatandaşlara verilen yeşil kartlarla ilgili düzenleme yürürlüğe girdi. Buna göre yeşil kart sahipleri 31 Ocak 2012’ye kadar SGK’ya başvurarak yeni yeşil kartlarını alacaklar. Ancak bu sürede başvuruda bulunmayanlar yeşil kartlarını kaybedecekleri gibi, üstüne para ödemek zorunda da kalacaklar.
 
SGK’dan bir kötü haber daha!
Sağlık giderlerini karşılayamadığı için yeşil kartlılar, 1 Ocak`ta yürürlüğe giren yeni uygulamayla alacağı tıbbi malzemeleri önce cebinden ödemeye başlarken, bunun bedelini daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu`ndan tahsil etmeye çalışıyor. SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü yeşil kart sahiplerinin tıbbi malzemelerinin faturalandırılması ile ilgili 1 Ocak`ta yaptığı duyuruda teminin nasıl olacağı ve sevk zinciri konusundaki yeni uygulamayı açıkladı. Tebliğden önce bu malzemelerin bedelleri, saymanlıklar tarafından genel bütçeden karşılanarak hastanelere ödenmekteydi. Yeşil kart hak sahipleri tarafından bu malzemeler için herhangi bir katılım payı ve fark ücreti ödenmezdi. Ancak geçici uygulama ile bu konuda yeni yapılanmaya gidilirken yeşil kartlılar yine mağdur olacak. Bu uygulama tebliği üzerine yeşil kartlıların, hiç katkı-katılım payı ödemeden doğrudan genel bütçeden karşılanan ayakta tedavilerde yazılan tıbbi malzemelerinin bedelini önce cebinden ödeyeceği daha sonra da kurumdan alacağı belirtildi.
Paylaş