havadurum

Turizm sektörü irdelendi

Çanakkale Turizm Çalıştayı`nda turizm sektörünün yol haritası masaya yatırıldı.

761
Çanakkale Valiliği ve Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Turizm Çalıştayı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi`nde gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın katkıları ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu tarafından organize edilen Turizm Çalıştayı`nda `Çanakkale Turizminin Durum Tespiti, Sürdürülebilirliği ve Geliştirme Olanakları` hakkında görüş alışverişinde bulunulup durum tespiti yapıldı. Sabah açılışın ardından katılımcılar coğrafi bölgelere altı gruba bölünerek, bölgesel olarak turizmin sorunlarını tartıştılar, çözüm önerilerini sundular. Söz konusu altı grup şu bölgelerden oluştu: Adalar, Gelibolu Yarımadası, Kent Merkezi, Assos, Kazdağları ve Lapseki-Biga-Çan. Bu altı grupta oluşturulan "Bölge turizminin; sorunları ve çözüm önerileri, güçlü ve zayıf yanları, fırsatlar ve tehditler" başlıklı raporlar öğleden sonraki toplantıda okundu.
 
 
Laçiner; “Ulaşım şart”
Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`in açılış konuşmalarından sonra grup sunumları ve raporlar okunarak, Çanakkale turizmi tartışıldı, sorunlar ve çözüm önerileri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından çalıştayda konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, turizmde belirlenmesi gereken yol haritasının içerisinde ulaşım sorununun çözümlenmesinin şart olduğunu söyledi. Laçiner; “Tuğlaları yan yana dizmişiz. Yukarı doğru bir bina yapmak üzere değil de, bir malzeme var ama bunları hep yan yana koymuşuz. Bunları yan yana değil de üst üste koymamız gerekiyor. Turizmi daha ileriye taşımak için bir yol haritası belirlememiz gerekiyor. Yol haritası içerisinde bir kere ulaşım sorununun çözümlenmesi şarttır. Çanakkale girilmesi ve çıkılması oldukça zor olan bir yer. Zaman zaman bunu kentimize gelen konuklarımızda dile getiriyor” dedi.
 
 
Baştürk; “Çanakkale çok şanslı bir il”
Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ise; “Çanakkale çok şanslı bir il. Müthiş bir çeşitlilik var. Kültür turizmi var. Tarih turizmi var. Bunları çoğaltmak mümkün. Çanakkale için çözüm yolları ortaya çıkarmamız gerekiyor. Turizm sektöründe yaşanan sorunların masaya yatırılması ve buna bağlı olarak da çözüm yollarının tartışılması çok önemli” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından grup sunumları ve raporlar okunduktan sonra Çanakkale turizmi tartışıldı.
 
 
Turizmin sorunları tespit edildi
Turizm Çalıştayı`nda Çanakkale Merkez ile ilgili olarak şu sorunlar tespit edildi: “Çanakkale’nin hem diğer iller ve kent içinde ve turistik noktalara ulaşım sorunları, tur operatörlerinin uygulamaları nedeniyle turistlerin turistik ve kültürel değerler hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan bölgeden ayrılması, bölgemizin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘turizm destinasyonu’ ilan edilmemesi, şehir içi eğlence ve alışveriş imkanlarının sınırlı olması, şehir içi kültür sanat sunum imkanlarının sınırlı olması, Çanakkale’nin önemli turizm gelir segmentlerinden olan kongre turizminden yeterince faydalanamaması, Çanakkale ve yöre ile ilgili hediyelik eşya imalatında kalite, sunum ve dağıtım sorunları, Çanakkale merkez de planlanan yat limanı ve kruvazör limanları ile ilgili çalışmaların desteklenmesi ve en kısa sürede gerçekleşmesi için tüm imkanların seferber edilmesi.”
 
Paylaş