havadurum

Heyecan dorukta! Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor!

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl başpehlivanlık ödülü 550 bin TL olarak belirlendi.

786

Edirne'de düzenlenecek olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl başpehlivanlık ödülü oldukça yüksek bir miktar olan 550 bin TL olarak belirlendi. Etkinlik, 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve güreşler, 4 Temmuz Perşembe günü saat 13.00'te başpehlivanlık ön eleme müsabakalarıyla başlayacak.

Ödüller belli oldu

Başpehlivana 550 bin TL ödül verilirken, ikinci olan güreşçiye 275 bin TL, üçüncü olan iki pehlivana ise her birine 140 bin TL para ödülü sunulacak. Tüm kategorilerde dereceye giren pehlivanlara toplamda 3 milyon TL'nin üzerinde bir ödül dağıtılacak, bu miktar yolluk ve tur ücretleriyle birlikte hesaplanmaktadır.

Biletler satışa sunuldu

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin biletleri Biletix üzerinde satışa sunuldu. Edirne Belediye encümen kararıyla 5 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek olan güreşler için girişler ücretsiz olacak. Güreş severler, 6 Temmuz Cumartesi ve 7 Temmuz Pazar günleri için bilet alarak etkinliğe katılabilecekler. Cumartesi günü için bilet fiyatları 400 ile 500 TL arasında değişirken, pazar günü için ise 500 ile 750 TL arasında satışa çıkarıldı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin canlı anlatımını yapacak spikerler de belli oldu. Mehmet Çelik, Soner Yasak, Halil Bağdat, Bülent Yağcı ve Türay Karanfil bu yılki güreşlerin spikerleri olarak görev yapacaklar.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş