Sarıbaş Lapseki`de

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, seçim bölgesindeki gezi, inceleme ve ziyaretlerini Lapseki ve Çan ilçeleriyle sürdürdü.

616
Ziyaretlerine Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki İlçe Örgütü ile başlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş`ı partililer karşıladı. Sarıbaş, İlçe Örgütünde örgütün sorunları, yaklaşan yerel yönetim seçimleri ve ilçenin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra İlçe Başkanı Necdet Turgay, İlçe Yöneticileri Emin Çalışkan ve Şenol Taşçı ile partililer İmdat Yıldız, Ali Topal, Zafer Songur, Hüseyin Acar Çardaktan, Mehmet Zorlu, Haluk Çırpan, Ahmet Dinç, Ahmet Bektaş, Mehmet Kamaşık, Metin Kılınç başta olmak üzere kalabalık parti üyesi ve vatandaşlarla birlikte Lapseki esnaf ve sanatkar ziyaretleri gerçekleştirildi. Sarıbaş, esnafın içinde bulunduğu sıkıntıya, günün ortası olmasına karşın hala siftah etmeyen esnaflara, vergisini, kirasını ödeyemeyen, evine ekmek parası götüremeyen esnaflara tanıklık etti. Bu durum karşısında esnafın dayanacak gücünün kalmadığını gören Sarıbaş, esnafın umutlarını yitirmemelerini, sabırlı olmalarını belirtip, yaklaşmakta olan ve iktidara bir uyarı niteliği taşıyacak olan yerel yönetim seçimlerine dikkatleri çekerek, vatandaşın, esnaf ve sanatkarın elene yakaladığı bu fırsatı iyi değerlendirmelerini, kendilerine dün olduğu gibi bugün de, yarında sahip çıkacak Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek olma zamanının geldiğini ifade ederek çağrıda bulundu.
 
Köylülerin sorunlarını dinledi
Sarıbaş ve beraberindekiler, daha sonra sırası ile Lapseki İlçesine bağılı Çardak Beldesi, Dışbudak, Şevketiye ve Adatepe Köylerini ziyaret ettiler. Sarıbaş, borç ve kredilerle ayakta duran köylülerin, ürünlerinin de para etmemesi dolayısı ile ne yapacaklarını bilemediklerini, tarlalarını, traktörlerinin satılığa çıkaran köylülerin sayılarının her gün arttığını, bankaların ipotekli tarlalara el koyduğunu ifade etti. Sarıbaş, köylülere AKP’nin uyguladığı yanlış politikaların sonucu olduğunu, CHP iktidarında mazotun, gübre ve ilacın köylünün lehine oluşacak şekilde kontrol altına alınacağını ve köylünün gelir seviyesinin yükseltilerek, ayrıcalıklı sınıf olacaklarını, bu nedenle umutlarını yitirmemelerini ve sabırlı olmalarını belirtip, önlerine gelen sandığı iyi değerlendirmelerini istedi.
 
Çan`da sorunları dinledi
ÇCHP anakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; Çan ilçesi ve köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Sarıbaş öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi Çan İlçe Örgütü`nü ziyaret ederek İlçe Başkanı İmalettin Meriç ve yöneticilerden ilçenin sorunları ve yaklaşmakta olan yerel yönetim seçimlerine yönelik görüş alışverişinde bulundular. Sarıbaş daha sonra İlçe Başkanı ve Yöneticiler, İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan, Çan Belediye Başkan aday adayı Turgut Çetin, ADD Çan Şube Başkanı Gökay Bulut ve partililerle birlikte Çan da vatandaşlarla buluştular. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Sarıbaş, “Bu iktidardan kurtulmanın yolu Mart 2014 de yapılacak yerel seçimlerdir. Bu bir fırsattır” dedi. Daha sonra Sarıbaş, Kocayayla ve Karadağ köylerini de ziyaret ettiler. Ziyaretlerde köylüler yaşadıkları sorunları CHP`li vekil Ali Sarıbaş`a iletirken, çok ciddi geçim sıkıntısı çektiklerini ifade eden köylülere seslenen Sarıbaş; “AKP iktidarı köylüyü düşünmüyor. Yapılacak ilk seçimlerde bunun hesabını sandıkta sorun” dedi.
Paylaş