havadurum

Roman vatandaşların konut sevinci

Çanakkale`de Roman vatandaşlar için hazırlanan ``Barınma Yardım Projesi`` kapsamında 30 konutun temeli atıldı.

717
 
Vali Güngör Azim Tuna, Atatürk Mahallesi`nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 8 Nisan`ın Dünya Romanlar Günü olarak kabul edildiğini söyledi. Fransa ve İtalya`da Romanlar sınır dışı edilirken Türkiye`de ay yıldızlı al bayrağın altında rahatça yaşadığını belirten Tuna, ``Dünyanın çeşitli bölgelerinde Romanların parmak izinin alındığı, toplumlarla arasına utanç duvarlarının yükseltildiği ve birçok ayrımcılığın yapıldığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nde hiçbir ayrım olmamıştır`` diye konuştu.
 
``Tarih boyunca dünyanın birçok yerinde çok ciddi sıkıntılar çeken Romanlara ecdadımız sahip çıkmıştır`` diyen Tuna, şunları kaydetti:  ``Ecdadımızdan bahsederken Fatih Sultan Mehmet`i anmadan geçemeyeceğim. O, Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş, Doğu Roma İmparatorluğu`nu ortadan kaldırıp `Fatih` unvanını almıştır. Fakat en büyük fetih de hiç şüphesiz ki gönüllerin fethi olmuştur. Sizler o dönemlerden bugüne kadar her zaman bu şehrin hiçbir ayrımına maruz kalmadan, huzur içinde ve gururlu bir şekilde yaşıyorsunuz. Her yıl 29 Mayıs`ta Fatih Sultan Mehmet için Fevzipaşa Mahallemizde anma etkinlikle düzenliyor, ikramlarda bulunuyorsunuz. Sizlere tavsiyem çocuklarınızın okuması için çalışmaya gayret göstermenizdir. Şartlar ne olursa olsun çocuklarınızı okula gönderin ve eğitimine önem verin. Neden sizlerin çocukları da öğretmen, doktor, avukat olmasın- Bu konuyu sizlerden rica ediyorum.`` 
 
Konuşmaların ardından, Vali Tuna, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konutların temeline ilk harcı attı. Törende, Çanakkale Mehteran Takımı`nın gösterisi sırasında, mahalleli, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.
 
Paylaş