havadurum

Öğrencilerden soruşturma protestosu...

Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi ÇOMÜ`lü öğrenciler, Berkin Elvan anmalarında 35 öğrenciye İl Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

849
Berkin Elvan anmalarında 35 öğrenci hakkında soruşturma açılmasını protesto eden Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi ÇOMÜ`lü öğrenciler, PTT binasının önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, üniversite gençliğinin gözaltı ve soruşturmalarla sindirilemeyeceğini belirten öğrenciler; “Çanakkale Üniversite gençliğini göz altılarla, soruşturmalarla sindirebileceğini sanan AKP boşuna uğraşmaktadır. 11.03.2014 salı ve 12.03.2014 çarşamba günü yapılan Berkin Elvan anmalarında 35 öğrenciye Çanakkale Emniyeti tarafından soruşturma açıldı. Öğrencilerden birkaçına her iki günden de soruşturma açıldı ve AKP düzeninin keyfiliğinin güzel bir örneğidir ki bir arkadaşımız Çanakkale`de bulunmamasına rağmen yine soruşturma açıldı. 18 Mart`ta Tayyip Erdoğan`ın Çanakkale`ye geldiğinde evlerinden yurtlarından çıkar çıkmaz eylem yapılacağı gerekçesiyle sözde önleyici gözaltı yapılan öğrencilere ne hikmetse ikamet adresleri olduğu halde soruşturma tebligatlarının okula gelmesi üniversite yönetiminin ve polisin nasıl dirsek teması içinde olup Akp`ye boyun eğmeyen gençliğin üstünde nasıl baskı kurulmaya çalışıldığını göstermektedir” dediler.
 
“AKP`nin faşist iktidarını reddediyoruz”
“AKP yenilmiştir.. Haziran’da yenilmiştir. Sokaklardaki “hırsız var” sesiyle yenilmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Milyonlar Berkin’imizin ardından “Katil var” diye bağırdığında, katile diktatöre olan öfke ülkemizin her yanına yayıldığında yenilmiştir. Recep Tayyip Erdoğan Gençliğin cesaretinden halk ve yurt sevgisinden eşitlik ve özgürlük mücadelesinden korktuğu için üniversitelere gitmeme kararı aldığında yenilmiştir. Biz ÇOMÜ gençliği olarak Gericilerin, hırsızların, katillerin savaş çığırtkanlarının, oy hırsızlarının kısaca AKP`nin faşist iktidarını reddediyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz; aydınlığın, özgürlüğün, eşitliğin, dayanışmanın, devrimin yoluna devam ediyoruz. Ali İsmail’in, Ethem’in, Ahmet’in, Abdocan’ın, Medeni’nin, Mehmet’in, Hasan`ın, Berkin’in yoluna devam ediyoruz. Hangi yolda yürüyeceğimizi biliyoruz. Birbirimize, kuşağımıza, halkımıza, kendimize güveniyoruz. Diktatör ve Çanakkale`deki Uşakları Bu sesi iyi dinlesin! 1 Mayıs’ta herkes bu halkın gücünü tekrar görmüş olacak! 6 Mayıs’ta herkes Denizlerin ölmediğini, milyonlarla döndüğünü tekrar görecek! Haziran’da 15 yaşında bir çocuğun, 15 yaşında AKP`nin Katlettiği bir Devrimcinin diktatörlüğü nasıl yıktığını herkes görecek. ! Gençlik Eşitlik ve Özgürlük mücadelesinde hep atılganlığı cesareti inadı ve coşkusuyla varolmuştur. Gençlik geri adım atmayacak AKP yenilecek. AKP Türkiye`de Meşru Değildir,Çanakkale`de de Meşru Değildir. ! Bir adım geri çekilmek yok, mücadeleye devam! Bu kavga Hürriyet kavgasıdır.”
Paylaş