havadurum

Mesut Özil transferi doğru mu?

1173
Bir dönemler Avrupa sahalarında fırtına gibi esen Mesut Özil ile ilgili ilginç veriler ortaya çıkmaya devam ediyor. Mesut Özil son dönemde üç farklı teknik adamla çalıştı: Unai Emery, Freddie Ljungberg ve Mikel Arteta. Geçici olarak gelen ve sadece 6 maç görevde kalan Ljungberg`i bir kenara bırakırsak Emery ve Arteta`yla büyük problemler yaşadı. Arteta halen görevde olduğu için Mesut`la ilgili çok eleştirel ifadeler kullanamıyor haliyle. Ancak, Emery`nin sözleri Mesut`un içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. 
 
Bir röportajında Mesut Özil`in aynaya bakması gerektiğini söyleyen İspanyol teknik adam, "Ona yardım etmek için elimden gelenin en iyisini yaptım. Onun takıma dahil olması konusunda her zaman pozitif yaklaştım, ama onun takındığı tavır, aidiyeti yeterli değildi" ifadelerini kullandı. 
Emery`nin onu kullanmama nedenlerinden biri de fiziksel olarak rakiplerinin bir hayli gerisinde olmasıydı: 
 
"O çok iyi bir oyuncu, bu çok açık. Ama Premier Lig`deki fiziksel beklenti çok yüksek. Günümüz futbolunun en iyi isimlerine göre biraz geride kaldı. Bazen Arsenal onunla daha iyi oynuyor, fakat diğer zamanlar çok fazla fark yarattığı söylenemez." Emery`nin bu açıklamasını okuyup şunu diyebilirsiniz: "Süper Lig`in fizik seviyesiyle Premier Lig`inki bir mi? Burada Mesut`un ölüsü iş yapar." Bu kısmen haklı bir argümandır. Ama, Erol Bulut`un Fenerbahçe`si için değil.
(Ajansspor)
Paylaş