Ligler ertelenecek mi?

814
Göztepe ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Covid-19 vakaları nedeniyle maçlara çıkamayacak takımların hükmen yenik sayılacağı iddiasıyla ilgili, şu ifadeleri kullandı:
 
Covid-19 yüzünden ertelenen maç sayısı çok az. O maçlar da önümüzdeki haftalarda oynanacak ve bunun planlaması yapıldı. Bu kuralın ilk yarıdan önce uygulanması söz konusu değil. Kulüpler transfer politikalarını mevcut kurallara göre yaptı. Kural değişikliği ancak 24 Ocak`tan sonra olabilir. Aralık ayının ortasından itibaren inanılmaz bir maç trafiği var. Aralık ayından sonra hafta aralarının çok önemli bölümünde zaten mevcut lig maçları var. İkinci yarı Avrupa Kupası, Türkiye Kupası derken, söz konusu bir maçın oynanmama durumunda koyulabilecek tarihler belli ve zor bir durum oluşturuyor. TFF `Burada ne yapabiliriz?` dedi. Opsiyonlardan biri oynamayan takımı hükmen mağlup etmek. En sert opsiyon bu. TFF bunun Süper Lig kulüpleri tarafından görüşülmesini ve dikkate alınmasını istedi. Çok kısa oldu, toplantıda 2-3 dakika konuşuldu. TFF`nin endişesinde bir mantık var. Ama bu durum bıçak sırtı. Çok iyi mütalaa edilmesi gerekir. Kulüpler kendi aralarında görüşecek ve yakın süreçte TFF ile konuşacak. Ortada alınmış bir karar yok.
 
Çin`in Vuhan şehrinde ortaya çıkmasının ardından dünyada 57 milyondan fazla kişide görülen ve 1 milyon 350 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını, futbol dünyasını etkilemeye devam ediyor. Pandemi nedeniyle geçen sezon Mart ayında ligler durmuş ve etkisini azaltmasının ardından seyircisiz olarak yeniden başlamıştı. Yeni sezonda normale dönmeyi hedefleyen Süper Lig kulüpleri, seyircisiz başlayan liglerde salgının etkisini artırmasının ardından şimdi de Covid-19 vaka sayılarının çokluğundan dertli. Öyle ki son dönemde sadece Süper Lig`deki vaka sayıları 60`ı`buldu.
 
Atakaş Hatayspor, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Ankaragücü ve diğer birçok kulüp, maçlara çıkacak kadroyu oluşturmakta sıkıntı yaşamaya devam ediyor.

Hükmen yenilgi kararı masada
Öte yandan, Süper Lig`de 21 takımla başlayan ve oldukça sıkışık bir takvimde devam etmesi planlanan 2020-21 sezonunda takımlar, maçlara çıkacak 11 futbolcu bulunmaması halinde hükmen mağlubiyetle karşı karşıya. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçen sezon pandemi nedeniyle Süper Lig`de küme düşmeyi kaldırmış ve yeni sezonun 21 takımla 42 hafta süreceğini açıklamıştı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçen hafta yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında sıkışık maç takvimi nedeniyle maçların ertelenemeyeceğini ve maç günü 14 kişilik kadro çıkaramayan takımların hükmen mağlup ilan edilmesi önerisinde bulundu.
(Haber Merkezi)
Paylaş