Kurt "Özel bir lig kurulmalı"

2327
 
Gazetemiz OLAY, başarılı Antrenör Fadıl Kurt’la profesyonel ve amatör liglerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurt Hoca, değişik konularla ilgili görüşlerini özetle şöyle açıkladı.   
Türkiye profesyonel liglerinde takımı olmayan iller arasında özel statüde bir lig düzenlenmeli. O iller her açıdan bir hareketlilik yaşamalı. Sosyal faaliyetler arttırılmalı, turizm kültürü geliştirilmeli. Bu ligde yer alacak takımlara katkı sağlanıp, desteklenmelidir. Spor’un kitleleri birbirine yaklaştıran sosyal bir olgu olduğu anlayışıyla hareket edilmelidir. 
TFF’nin maçları yeniden başlatma isteğini anlayışla karşılamakla birlikte, hazırlanan protokolün uygulanabilme şansının olmadığını görüyorum. Protokol’de ortaya konulan koşulların yerine getirilme olasılığı çok düşük.  Bu sezon için Profesyonel ve Amatör Ligler iptal edilmeli. Yeni sezonun planlamasına radikal kararlar alınarak, geçilmeli. 26. haftası biten Süper Lig, pek çok zorluğa rağmen kaldığı yerden sürse bile, diğer liglerin başlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü, Coronavirüs’ün Ülkemiz ve Dünya’ya verdiği rahatsızlık daha uzun süre devam edecek gibi. 
Bugünkü şekliyle Bölgesel Amatör Lig (BAL) hedefinin uzağına düştü. Genç oyuncuların forma şansı bulması gereken BAL’da ekonomik göstergeler önem taşımaya başladı. Adında ‘Amatör’kelimesi olan bu lig paralı ve yüksek maliyetli hale dönüştü. 3.Lige Yükselme ve Bölgesel Amatör Lig yeni bir statüye kavuşturulmalı. Alt kategorilerde tarama tabana indirilmeli,  genç oyuncuların şans bulacağı, Profesyonel Ligler ile Milli Takımlarda forma giyebilecek futbolcuların gün ışığına çıkarılması sağlanmalıdır..    
Kulüplerde Altyapı hareketliliği çok önemli. Altyapıda asıl olan 14-16 ve 16-18 yaş grubu ligleridir. Diğer yaş grubu ligleri yarışmacı kimlikten uzak, şenlik havasında içinde oynanmalıdır. Her kulüp, tüzüğünde yazılı olan vecibeleri yerini getirmede elbette serbesttir. Ancak, öz kaynaklarımıza işlerlik kazandırarak, gençlere dinamizm katıp, onları vitrine çıkarmamız gerekiyor. Türk Futbolu’nun kurtuluşu yetenekli gençleri bulup, onları kazanmaktır.    
Antrene ettiği takımı Çanakkale Dardanelspor’la ilgili olarak da görüşlerini açıklayan deneyimli Hoca Fadıl Kurt “Yeni sezonda çıtamızı yükseltmek istiyoruz. Çanakkale sporunun Dardanelspor’a ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Kentte aldığımız izlenimler bu düzeyde. Kulübümüz Mimarı Sayın Niyazi Önen’in talimatları doğrultusunda hareket edip, belki hemen değil ama, yavaş yavaş hedeflediğimiz noktalara doğru yürüyüşümüzü başlatmak istiyoruz” dedi.  
Yusuf Sonkurt
 
 
Paylaş