Kent Müzesi’nde Atatürk sevgisi...

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde “Atatürk Fotoğrafları Gösterisi” gerçekleştirildi.

528
Kent Müzesinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde düzenlenen Atatürk fotoğrafları gösterisi ilgi gördü. Soğuk hayaya rağmen Kent Müzesi Toplantı Salonunu dolduran konuklar, Atatürk’ün yaşamındaki anlara tanıklık ederken Safiye Ayla ve Müzeyyen Senar’ın seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkıları da dinleme imkanı buldular.
 
Dışarıdaki soğuğun içeriye sıcaklık olarak yansıdığı akşamda, Şahabettin Kalfa’nın fotoğraf arşivindeki Atatürk fotoğrafları paylaşılırken konuklarla bir sürpriz de paylaşıldı. Akol Akademi Okul Öncesi öğrencilerinin “Kentte Mustafa Kemal Atatürk” sergisini ziyaretleri ve bu ziyaretler esnasında söyledikleri “Manastırın Ortasında Var Bir Havuz” şarkısı da miniklerin sesinden konuklarla paylaşıldı. Şarkıların dinlenmesinin ve fotoğrafların izlenmesinin ardından konukların duygularının da paylaşıldığı bir sohbet gerçekleştirildi.
 
Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivinin 15 Şubat 2012 Çarşamba saat 18.00’da konuğu “Çanakkale’de Atatürk ile ilişkilenenler” sohbet konusu ile Şahabettin Kalfa olacak.
Paylaş