Kartta döviz borcu olana darbe

Kredi kartı kullanıcılarında şok etkisi yaratan döviz cinsi kredi kartlarına getirilen yeni uygulamaya tüketici derneklerinden de tepki geldi.

429
Bazı bankalar tarafından Merkez Bankası’nın 12 yıl önce uygulamaya koyduğu bir genelgeyi ileri sürüp gününde kapatılmayan ya da bir bölümü kapatılan döviz cinsi kredi kartı borçlarının tamamının üzerinden yüzde 15 oranında fark KKDF (Kaynak Kullanım Destekleme Fonu) yansıtmasına TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit tepki gösterdi.
 
TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit bankacılığın serbest bırakıldığını ifade ederek bu tür keyfi uygulamaların önüne geçilmesi ve oluşturulacak komisyon ile incelenmesi ve bankaların denetlenmesi gerektiğini söyledi. Berkit: “Ülke ekonomisi ile ilgili ciddi sıkıntılar oluşmuş durumda. Hükümet bütçe açığını ÖTV ve vergilerle kapatmaya çalışıyor. Bankacılık sektörü serbest bırakılmış durumda. Bankalar çok yoğun bir şekilde tüketiciden para alıyor. Bunun önüne geçmek için ilgili bakanlığın ve BDDK’nın denetim yapması gerekiyor. Bir komisyon kurulmalı ve incelenmeli. Ben yaptım oldu mantığı işlememeli” dedi.
Paylaş