havadurum

Kamçı’dan Çanakkale’ye ikinci veda

Malatya`ya atanan, bir dönem Çanakkale Valiliği görevini de yürüten Merkez Valisi Süleyman Kamçı, “İkinci memleketim” dediği Çanakkale`ye ikinci kez veda etti. 2006 yılında Çanakkale`den Gaziantep`e atandığında kente veda eden Kamçı, bu kez de yaklaşık 3 yıllık Merkez Valiliği dönemini geçirdiği Çanakkale`ye yine veda etti. “Ama ben artık buralıyım” diyen Kamçı, “Yazları da burada olacağım, emekli olduktan sonra da burada yaşayacağım” ifadelerini kullandı.

833
Çanakkale`de 2000-2006 tarihleri arasında Vali olarak bulunan, 2006-2011 yıllarında Gaziantep Valiliği yapan ve son üç yıldır da Merkez Valisi olarak görev yapan Süleyman Kamçı, dün kentten ayrıldı. Bakanlar Kurulu kararı ile Malatya Valisi olarak atanan Süleyman Kamçı, dün Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret ederek kente veda etti. Hem Çanakkale Valiliği hem de merkez valiliği döneminde Çanakkale`de yaşayan Kamçı, “Çanakkale benim ikinci memleketim” dedi. “Merkez valiliği dönemimde de ağırlıklı olarak Çanakkale`de kaldım biliyorsunuz. Memleketime de arada sırada gittim ama genelde buradaydım. Burası benim ikinci memleketim. Burayı çok seviyorum, inşallah emekli olunca da burada kalmayı planlıyorum. Malatya gibi güzel bir şehre bizi layık gördüler. Üçc yıl sonra tekrar aktif bir göreve atandım. Layık görenlere teşekkür ediyorum, inşallah başarılı oluruz. Belediye Başkanımız benim mülkiyeli arkadaşım. Yaklaşık 15 yıldır da tanışıyoruz. Burada olduğumuz dönem içinde kendisi ile hep bir görüştük. Kendisine de bir allahaısmarladık demek için geldim.” ifadesini kullandı.
 
 
Başkan Gökhan da başarılar diledi
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Malatya Valisi Süleyman Kamçı`ya başarılar diledi. “Malatya gibi güzel bir şehre atandınız, size başarılar diliyorum” diyen Gökhan, “Sizi Çanakkale`de tanıma fırsatı bulduk, hemşerimiz oldunuz, sonra buraya yerleştiniz. Gaziantep`te de güzel işler yaptınız, başarılı oldunuz, Malatya`da da başarılı bir görev süresi yürüteceğinize inanıyorum. Başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Paylaş