"İki buçuk aydır suyumuz yok!"

2498

 Ayvacık Ahmetçe Köyü’nde yaşayan Vera Didem Piyan sosyal medya hesabından köye yaklaşık iki buçuk aydan bu ayan su olmadığı, köyde 3 kişinin koronavirüs olduğu paylaşımında bulundu. Piyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Çanakkale Ayvacık ilçesi Ahmetçe köyünde tan 2.5 aydır su yok. Su hiç yok arada bir geliyor falan da değil. Bu şekilde 11 köy var ve Ahmetçe` de 3 kişide coronavirus hastası. Kimseye sesimi duyuramıyoruz. Çanakkale de çeltik tarlaları yasaklanmışken yasağın nasıl kaldırıldığı, ekilen binlerce dönüm çeltik tarlalarının kime kimlere ait olduğunu Umurbey Barajı’nın suyuna siyanür karıştığına dair bir dolu şey söyleniyor. Kimse araştırmıyor ve biz 2.5 aydır susuzuz” dedi. Paylaşım kısa sürede bin civarında retweet alırken Piyan, konuyla ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundu. Köye birkaç önce yerleştiğini ve peynir üreticiliği yaptığını belirten Piyan, iki buçuk aydan bu yana su alamadıklarını ve sorunla ilgili herhangi bir muhatap dahi bulamadıklarını söyledi. Aşağı köylerde ve kampinglerde su olurken, yukarı köylerde ise su sıkıntısının yaşandığını ifade eden Piyan, tonu 50 TL’den su aldıklarını ve ayda Bin 500 TL su parası ödemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

 

“İki buçuk aydır musluktan 2 kere su aktı”

Piyan gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben belirli hastalıklar nedeni ile birkaç ay önce Ahmetçe Köyü’ne yerleştim. Burada peynir, yapıyorum. Buraya geldikten bir hafta sonra sular kesilmeye başladı. Önceden 4 günde bir su veriliyordu. Şu anda ise hiç verilmiyor.  İki buçuk aydır neredeyse musluktan 2 kere su aktı. Bunun haricinde hiç su akmadı. Biz dağ Ahmetçe Köyü’ndeyiz. Aşağıdaki yalıda su var, kampinglerde su var. Buralarda hiç sorun yaşanmıyor. Ancak dağ köylerinin hiç birine gelmiyor. Belediyeye bu sorunu ilettiğimiz zaman hiç bir şey yapamıyor çünkü 11 köy, Kazdağları Gurup Oluşumu diye bir kooperatif kurmuşlar. 54 km öteden su getirmek üzere bir müteahhitle anlaşmışlar. Müteahhit ise yapmadan gitmiş” dedi.

“Hayatımda İstanbul’da dahi 3 bin TL su parası ödemedim”

Köylerinde pandemi hastaları olduğunu ve tonu 50 TL’den su almak zorunda kaldıklarını belirten Piyan; “Şu anda su satılıyor. İlk başta bana İstanbul’dan geldiğim için tonu 100 TL’den satılıyordu ve ayda 3 bin TL su parası veriyordum. Ben hayatımda İstanbul’da dahi 3 bin TL su parası ödemedim. Şu anda ise normal köylünün aldığı fiyata almaya başladım yani tonuna 50 TL para ödüyorum yine de ayda Bin 500 TL su parası ödüyorum. Bu sorunla ilgili ise karşımızda hiçbir muhatap bulamıyoruz.    Yasal olarak burada çeltik ekilmemesi gerekiyormuş, ancak bu yıl bu yasa neden kaldırıldı binlerce dönüm çeltik tarlası sulanıyor. Neden normal çiftçi haftada bir gün su alabiliyor” dedi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş