Yılmaz “İşten çıkarılan emekçilerin işlerine geri alınmasını istiyoruz”

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Gelibolu Belediyesi tarafından işten çıkarılan emekçilerin biran önce işlerine geri alınmasını gerektiğini ifade ederek, “Emekçilerin haksız ve hukuksuzca işten çıkarılmasını kınıyoruz”

369

Gelibolu Belediyesi tarafından işten çıkarılmaların yaşandığını dile getiren Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz bir açıklama yaptı. Açıklama Şöyle:

“Gelibolu Belediyesi emekçileri açıkça haksız hukuksuz işten çıkartılmışlardır.31 Mart Seçimleri sonrası belediyelerde yaşanan işçi çıkarmalarına maalesef Gelibolu Belediyesi de eklenmiştir.58 arkadaşımız keyfi gerekçelerle, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmıştır. İşten çıkartılan arkadaşlarımızdan 7 arkadaşımız Sezonluk işçi diğer 51 arkadaşımız Gelibolu Belediyesi Kent Hizmetleri A.Ş.’nin daimi işçisidir. Ülkemizde her yerel seçim sonrası belediyelerde baş gösteren işçi kıyımları, emek hareketi adına bir utanç kaynağı haline gelmiştir. Belediye başkanlarının asli görevi, kendisine yetkiyi veren vatandaşlara hizmet üretmektir. Yaptığı işin gerektirdiği hiçbir riskten çekinmeden gece-gündüz, kar-kış fedakârca, onuruyla, alın teriyle çalışan bu insanlar, işten çıkarılmayı, gerektirecek ne yaptı?

Bu zor ekonomik koşullarda aileleriyle birlikte hayatta kalmaya çalışan bu insanlar, işten çıkarılmayı hak etmiyor. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz ve de yalnız değildir. İş akdinin feshedilmesini gerektiren haklı bir neden olmaksızın, sözde gerekçelerle arkadaşlarımızın ekmeğiyle oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak haksızlık ve hukuksuzluklara boyun eğmeme gibi bir düsturumuz var. Yarım asırlık sendikal mücadelemizde emek hareketi adına ne grevler, ne eylemler yaptığımızı çalışanlar, üyelerimiz ve işverenler çok iyi bilirler. Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak Gelibolu Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanındayız.

Tüm Türkiye’de yaşanan işçi kıyımlarına karşı sürdürdüğümüz haklı mücadeleyi Gelibolu’da da kararlılıkla sürdüreceğiz. Üyelerimize yapılan haksızlığa asla sessiz kalmayacağız. Gelibolu Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Üyelerimizi korumak için tüm hukuki, yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyeceğiz. Bugün, haklılığımızı ve kararlılığımızı ortaya koymak için buradayız. İşten çıkarılan üyelerimiz işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi hem burada, hem de hukuki süreçte kararlılıkla sürdüreceğiz. Kararlıyız, Haklıyız, Kazanacağız.”

(YUSUF SONKURT)
Paylaş