Devlet Hastanesi'nde Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri düzenlendi

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde anne sütü ile beslenmenin önemine dikkat çekildi. Hastane yönetimi ve sağlık çalışanlarının katılımıyla etkinlikler düzenlenirken, annelere bilgilendirme broşürleri ve hediyeler dağıtıldı.

430

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu hafta, anne sütü ile beslenmenin önemi vurgulanırken, annelerin bu konuda cesaretlendirilmesi ve desteklenmesi amaçlandı.

Hastane ana girişinde kurulan stantta, annelere ve anne adaylarına bilgilendirme broşürleri dağıtılarak, anne sütünün bebeğin ilk 6 ayda tüm ihtiyaçlarını karşıladığı ve ek gıdalarla birlikte en az 2 yaşına kadar emzirilmeye devam edilmesi gerektiği anlatıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında çeşitli hediyeler de verildi.

Doğum kliniğinde yeni doğum yapan anneler ziyaret edilerek, anne sütünün faydaları ve emzirmenin önemi vurgulandı. “Bebek Dostu Hastane” ve “Anne Dostu Hastane” unvanlarına sahip olan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu etkinliklere, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Gülderen Öztürk, Dr. Şermin Sürek, Uz. Dr. Deniz Utku Altun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erkan Can, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Yusuf Karaca ve hastane yönetimi ile sağlık çalışanları katıldı.

Etkinliklerde, anne sütü ile beslenmenin bebeğin sağlıklı gelişimi için en doğal ve en faydalı besin olduğu bir kez daha hatırlatılarak, annelerin emzirme konusunda bilinçlendirilmesi sağlandı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş