Çanakkale Kent Konseyi, çalışmalarına başlamak için bina açılışını bekliyor

Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı seçimleri sonucunda Halit Kubilay Fırat, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yeni başkan olarak seçildi.  Başkan Fırat ve yürütme kurulu, Çanakkale Kent Konseyi binasının açılmasını beklerken yaşadıkları sorunları dile getirdi. Yürütme kurulu üyesi İsmet Balkan, demokratik süreçlere uygun hareket edilmesi çağrısında bulundu.

413

Çanakkale Kent Konseyi seçimleri, 28 Eylül 2024 tarihinde sivil toplum kuruluşlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Başkanlığa H. Kubilay Fırat seçilirken, yeni yürütme kurulu da göreve geldi. Seçimlerin üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen, yeni yönetimin Kent Konseyi binasında çalışmaya başlaması mümkün olmadı.

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı ve Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi İsmet Balkan, yaptığı açıklamada, 28 Eylül Cumartesi gününden bu yana sabırla Kent Konseyi binasının açılmasını beklediklerini belirtti. Buna rağmen, herhangi bir bilgi verilmeden belediye tarafından Kent Konseyi binasındaki tabelaların söküldüğünü ifade etti.

Balkan, sivil toplum kuruluşlarının demokratik sürecin önemli aktörleri olduğuna dikkat çekerek, "Demokrasi anlayışınız bu mu? Çanakkale’de çözülmesi gereken pek çok sorun varken, birlikte çalışıp çözmek yerine bu yönetim anlayışını doğru bulmuyoruz," dedi. Kent Konseyi’nin açılması ve çalışmalarına başlaması için belediyeden destek beklediklerini dile getiren Balkan, "Çanakkale'ye yakışan, birlikte çalışarak kente hizmet etmektir," ifadelerini kullandı.

“Yeni Kent Konseyi olarak çalışmak istiyoruz”

Balkan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde: "28.09.2024 Tarihinde Çanakkale Kent Konseyi seçimleri Sivil Toplum Kuruluşlarının rekor katılımı ile yapıldı ve H. Kubilay Fırat başkanlığında, benimde içinde yer aldığım yürütme kurulu büyük bir oy farkı ile kazandı. Çanakkale Kent Konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren bir platform ve Demokrasi arenasıdır. Başta Sivil Toplum kuruluşları ( Dernekler ), Kamu kurumlarının, Noterler, Sivil toplumun meslek örgütlerinin, Siyasi partilerin ve Muhtarların temsilcileri, kent konseyinde bir araya gelir ve Kent Konseyinden hizmet bekler. Durum böyleyken, 28.09 Cumartesi gününden bu güne kadar yeni seçilen Başkan ve Yürütme Kurulu olarak sabırla Çanakkale Kent Konseyi binasının açılmasını bekledik. Açılmayınca, başta Genel Sekreter Gülay Hanıma, Çanakkale Belediye yetkililerine ve Belediye Başkanımıza ulaşmaya çalıştık. Ulaşamadığımız gibi kimse geri dönüşte yapmadı. Bu sabah Belediye yetkilileri, yeni seçilen ve bir an önce çalışmaya başlamak isteyen Başkan ve Yürütme Kurulumuza hiç bir bilgi vermeden Çanakkale Kent Konseyi Binasının üzerinde ki tabela niteliğinde ki yazıları Belediye elemanlarına söktürdü. Sormak istiyorum; Demokrasinin temelini temsil eden Sivil Toplum kuruluşlarının hizmet arenası olan Kent Konseyine böyle bir yaklaşımı Çanakkale'ye yakıştı mı? Sivil Toplum Kuruluşlarına mübah görülen, Demokrasi anlayışınız bu mu? Çanakkale'de çözülmesi gereken bir çok sorun varken, birlikte çalışıp çözme yerine, yönetim anlayışı bu mu olmalı? Çanakkale Sivil Toplum Kuruluşlarının tamamını kapsayacak şekilde çalışmalar yaparak, Çanakkaleliye hizmet etmek istiyoruz. Lütfen Çanakkale Kent Konsey Binamızı açın ve çalışmamıza köstek değil destek olun. Çanakkale'ye yakışan bu olur."

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş