"İhtiyaç duyulursa, ben varım"

1843

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Gazetemiz yeni imtiyaz sahibi Mehmet Özkurnaz’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Gökhan, başarılar diledi. Başkan Gökhan, ziyaretinde Çanakkale OLAY’ın gündeme ve siyasete dair sorularını yanıtladı. Ekonomik kriz ve pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar ve yapılan çalışmalara dair soruyu yanıtlayan Başkan Gökhan, toplu yaşam alanları başta olmak üzere belediyenin ilk günden itibaren dezenfekte, temizlik çalışmalarına hızla başladığını belirtti. Başkan Gökhan, süreç içerisinde icra takiplerinin durdurulması,  geliri düşen vatandaşlara erzak yardımı yapılması, bir ton olan yedek su miktarının10 ton yapılması… gibi çalışmalarla süreci atlatmak için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti. Sürecin, İller Bankası’na borçlanmakta sıkıntı yarattığını ifade eden Başkan Gökhan, Barış Cafe, Güzelyalı alt ve üst yapı çalışmaları gibi bazı projelerin bitirilebildiğini belirtti. Geçtiğimiz aylarda yaşanan Kurultay sürecinde gündeme yansıyan CHP içi tartışmalara dair yorumlarını aktaran Başkan Gökhan, yaşananların iki grup arasında bir yarışma olduğunu belirterek; “Bizim açımızdan özellikle benim açımdan Çanakkale İldeki parti içi yarışma sona ermiştir. Artık önümüzdeki hedefimiz, örgüt seçimine kadar çalışmak” dedi. Başkan Gökhan siyasi haritasının ne olduğu sorusuna ise; “Dünyada yaşı geçmiş birçok insan hala görev yapıyor. Bende de yıllardan bu yana gelen siyasi bir birikim var. Eğer bu birikimime partim ihtiyaç duyduysa, Çanakkale ihtiyaç duyduysa, sağlığım yerindeyse, borcumu ödemişsem, halkın karşısına çıkma yüzüm varsa o zaman düşünürüz” cevabını verdi.

 

 

“Bu bayrağı yukarı taşımak durumundasınız”

Başkan Gökhan, “Ben öncelikle sizlere, OLAY gazetesi sakinlerine, sevenlerine hayırlı olsun diyorum. OLAY Gazetesi isimli bir gazete. Elbette ki bu bayrağı yukarı taşımak durumundasınız. Yetkilisi değişmiş olabilir ancak sonuçta Mehmet bey de tecrübeli bir arkadaşımız. Özellikle çalışma camiasında, kooperatifçilik konusunda ciddi birikimleri olan bir arkadaşımız. Siyasi aktivitesi olan bir arkadaşımız. En iyi şekilde değerlendirecek diye düşünüyorum. Diğer türlü bayrağı aşağı indirirse kendine zararı olur. Bu yüzden tam tersine bayrağı daha yukarıya çıkartmak lazım. Elbette ki bu gazete her türlü görüşe sahip olacaktır. Ancak bunun kucaklayıcı, çözüm üreten bir nitelikte olması lazım. Taraf olup karşı karşıya getirmeyecek.  Tam tersine halk adına denetleyen, ama herkesi denetleyen. Yerel yönetimi denetleyen, kamu kurumlarını denetleyen, STK’ları denetleyen… halk adına herkesi denetleyen bilgilendiren bir kurum olarak görevini götürür diye düşünüyorum ve öyle umuyorum. Bu konu da Mehmet beyi de tanıyorum kendisi de bana öyle olacağını belirtti. Ben de böyle umuyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

 

“Süreci atlatmak için her türlü çabayı gösterdik”

Pandemi sürecinde yapılan çalışmaları aktaran Başkan Gökhan; “Pandemi süreci başlamadan önce belli bir ekonomik sıkıntılı dönem vardı. İnşaat sektörü yavaşlamıştı, ruhsatlar alınamaz olmuştu, belediye gelirlerinde gerileme başlamıştı. Dolayısı ile pandemi süreci bunun üzerinde geldi ve gelince bizler bu krizi unuttuk.  İlk çıktığı zaman da önce hijyen şartlarını yerine getirmeye başladık. Toplu alanların dezenfektasyonunu gerçekleştirdik. Camiler, duraklar, açık olan okullar hatta bazı müdürlüklerin dezenfekte işlemlerini yaptık. Özellikle belediye otobüslerine dezenfektasyon aletleri yerleştirdik. Yine pazar yeri girişleri disiplin altına alındı. Daha sonrada mekanlar kapandı. Bu mekanlarla ilgili kiraları öteledik. Vatandaşın borçlarını öteledik, hacizleri durdurduk, kimsenin suyunu kesmedik. Ekonomi noktasında bir takım almamız gereken gelirleri öteledik, bir ton olan yedek suyu 10 ton yaptık. 65 yaş üstü için hizmet verdik. Gelir durumu kötü olanlara gıda yardımı yaptık. Bu süreci atlatmak için her türlü çabayı gösterdik. Dışarı çıkamayan gençler ve çocuklar için projeler yaptık. A’dan Z’ye yaşamımız değişti. Günlük yaşantımızı pandemi yaşantısına çevirmek için ciddi çalışmalar yaptık” dedi.

 

 

“Belediye gelirleri düştü”

Belediye gelirlerinin oldukça düştüğünü belirten Başkan Gökhan; “Gerçi İller Bankası bazı kesintileri yapmadı ancak devletin normal geliri düştüğü için İller Bankası gelirleri düştü. Bize İller Bankası’ndan düşen pay da düştü. Çanakkale, Büyükşehirlerin çevrelediği bir il biz bunların arasında ada gibi kaldık Bu yüzden pandemi sayısı normal standartın altında seyretti. Bu arada hastaneye ciddi destek verdik. Alet edevat, giysi, tulum… gibi malzemeleri temin ettik. Esnaf odalarıyla birlikte çözüm için hareket ettik. Allaha şükür Çanakkale o süreci rahat atlattı. Ancak Umreden gelenlerin toplu Mevlut yapmaları, örf ve adetleri yerine getirmek için toplu bir araya gelmeleri sonucunda maalesef bulaşmalar oldu. Neyse ki bunlarda geçti” dedi.

 

“Bazı projelerimizi tamamlayabildik”

Krize rağmen bazı projeleri devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Gökhan; “Güzelyalı Dardanos alt ve üst yapı işlemlerini devam ettirdik. Güzelyalı’da Atık Su Arıtma Tesisimizi bitirdik. Barış Kafemizi sezona hazırlayalım diye çalışmasını yaptık. Belirli yatırımları yaptık. Belediye binamızın ihalesi vardı ihale olduğu gün büyükşehirlerden çıkış yasağı kondu. Müteahhitler aradılar ve ‘gelemiyoruz’ dediler bizde iptal ettik. Tabi gelirimiz azaldığı için bunları da tedbirli yaptık. Süreç, İller Bankası’na borçlanmakta sıkıntı yarattı.  Çünkü bütün belediyeler istedi. En son borçlanma için bir teminat mektubu yolladık sağ olsun Bülent Turan Bey araya girdi ve yardımcı oldu. Şimdi ise sanki sonuna geldiğimizi düşündük ama ne yazık ki son sayılara baktığımızda başlangıca yeniden dönüyoruz gibi bir tablo var. Allah korusun önümüzde kış günleri var ve vakalar yükseliyor. Duamız eski kısıtlı günlere gelmeyecek kadar sayıların yükselmemesi. Ancak tedbirlerimiz belli. Hem gelirimiz azaldı hem ekstra harcamalarımız oldu ama neyse bugünlere geldik.  Umut ediyoruz ki yeni bir dalga olmasın” dedi.

 “Eğer demokrasiye inanıyorsak parti içi demokrasiye de inanacağız”

Kurultaylar sürecinde basına yansıyan gerilimlerle ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Gökhan; “Bizim örgüt seçimlerimizin sonu o zamana kadar Mahalle Delege Seçimlerinden başlayan İlçe ve İl Kongresi ile devam eden, daha sonrada Kurultayla sonuçlanan parti içi siyasi bir örgütlenme yapılanması. Burada il seçimi itibari ile iki adayla seçim oldu. Dolayısı ile bu il seçiminde Genel Başkan Yardımcımız ve ekibi ile bizim mevcut İl ve Merkez İlçe Başkanlarımızın adayları ile karşı karşıya bir yarışma oldu.  Sonuç itibari ile o Kongre’de bir oy farkla İl Başkanımız seçildi. Kurultay delegeleri seçilemedi. Biliyorsunuz bende içerisindeyim. Bu bir seçimdir herkes bunu kabul edecek. Eğer demokrasiye inanıyorsak parti içi demokrasiye de inanacağız. Dolayısı ile ben seçilemedim ama benim desteklediğim ve Merkez İlçe’nin desteklediği ekip İl Yönetimine geldi ve olay burada kapandı” dedi.

 

“Kurultay’da Muharrem ve Serdar beyi desteklediğimizi belirttik”

Başkan Gökhan, Ankara’da düzenlenen Kurultayla ilgili; “O aşamadan sonra artık Ankara’da Çanakkale adaylarına karşı muhalefet söz konusu olamaz. Hem Serdar beyi destekledim, hem Muharrem beyi destekledim bunun kulisini yaptık. Özellikle Belediye Başkanları toplantımız da bunun kulisini yaptık. Daha sonra Kurultaya bende gittim katıldım. Genel Merkez orada güzel bir jest yapmış, belediyelere en önde yer ayırmış. Genel Başkanın hemen arkasındaydık. Dolayısı ile orada da hem Muharrem beyin seçilmesi, hem de Serdar beyin seçilmesi için ayrıca belediye başkanları dışında bir araya geldiğimiz arkadaşlarla kulisimizi yaptık ve desteklediğimizi ifade ettik. Sonuçta Muharrem ve Serdar Bey seçildi. Bizim açımızdan özellikle benim açımdan Çanakkale İl deki parti içi yarışma sona ermiştir. Artık önümüzdeki hedefimiz önümüzdeki örgüt seçimine kadar çalışmak. Artık seçimler sürecinde bir muhalefet hareketinin devam etmesinin hiçbir mantığı yoktur. Bundan sonra yeni bir muhalefet oluşacak mıdır? Oluşacaktır. Ne zaman bir buçuk sene sonra bakarız. İnsanlar hazırlanır, diyaloglar kurulur, ekipler kurulur hiçbir mahsuru yok ama burada parti bütünlüğünü bozacak hiçbir hareketin içerisinde kimsenin olmaması lazım. Parti bütünlüğü esastır. Elbette birbirimizi eleştireceğiz, yeni taraftarlar kazanmak için çalışacağız ama asla birbirimizi kötüleyerek yalan yanlış şeyler söylememeliyiz. Özelikle sosyal medyada birbirine hakaret edici, aşağılayıcı, küçük düşürücü söylemlerden uzaklaşarak ve basını da kendi amaçlarımızın temelleri doğrultusunda kullanmayarak, partimizin emelleri doğrultusunda basınımızı bilgilendirerek partimiz için çabalayacağız” dedi.

 

“Çanakkale birikimime ihtiyaç duyarsa ve borcumu o zaman ödemişsem düşünürüz”

Başkan Gökhan gazetemizin kendisinin yol haritasının ne olduğu sorusuna; “Ben Belediye Başkanı seçilirken, Çanakkale halkından bir borç istedim. ‘Bana güvenin, oy verin, seçin bende size şunları yapmayı vaat ediyorum’ dedim. Ben öncelikle bu borcu yerine getirmenin çabası içerisindeyim. Bu borcu ödemem için daha üç buçuk yılım var. Bu süreçte tek düşüncem bu borcun ödenmesidir. İleride ise sağlığımın durumu, kamuoyu düşüncesi nedir, ne değildir, bunu ölçer biçeriz uygunsa devam ederiz, uygun değilse de teşekkür ederiz. Çünkü bir siyasetçi özellik benim gibi bu kadar uzun yıllar insanlardan bu kadar güven almış kişi olarak, bu insanların benim hakkımdaki düşünceleri de önemli. Ancak bu noktada yaş değil, sağlık önemli bir unsur. Dünyada yaşı geçmiş birçok insan hala görev yapıyor. Bende de yıllardan bu yana gelen siyasi bir birikim var. Eğer bu birikimime partim ihtiyaç duyduysa, Çanakkale ihtiyaç duyduysa, bu tespit ediliyorsa, benim sağlığım yerindeyse, borcumu ödemişsem, halkın karşısına çıkma yüzüm varsa o zaman düşünürüz. Bugünden bunları konuşmak sağlıklı değil. Ama düşüncem hep budur, borçluyum ve borcumu ödemek zorundayım” şeklinde cevap verdi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş