ELDER`DEN kırkyama sergisi

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme ve Kadın Danışma Merkezi (ELDER) üyeleri Prof.Dr. Türkan Saylan Tesislerinde açtıkları sergide el emeklerini sergiledi.

1007
Kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yaptıkları çalışmalardan oluşan kırkyama ve el sanatları sergisinin açılışına Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Vali Güngör Azim Tuna`nın eşi Pervin Tuna, Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal katıldı.
 
 
Serginin açılış konuşmasını yapan Elder Başkanı Fatma Erdoğan ELDER`e desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Vali Güngör Azim Tuna`ya ve eşine teşekkür etti. ELDER`in Kurs Öğretmeni Esma Ayoktay da kurs süreci hakkında bilgi vererek: “Her sene değişik branşlarda düzenlediğimiz kurslarla kadınlarımızın el becerilerini geliştirmeyi ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu sergimizde kırkyamanın yanısıra geleneksel ve günlük giysilerle harmanlama tekniğini çalıştık. 20`ye yakın kursiyerimizin çalışmalarındna oluşan sergimiz 3 gün açık kalacak” dedi.
 
 
Vali Güngör Azim Tuna`nın eşi Pervin Tuna ise bir önceki sene ilki açılan sergide kadınların şevkini ve gözlerindeki pırıltıyı gördüklerini belirterek: “Hanımlarımızın bu sene de çok değerli ve güzel çalışmalar yaptığını görüyoruz. Kısa bir zaman sonra tayin nedeniyle veda edeceği için duygulanan Tuna: “Biz Çanakkale`yi çok sevdik. Gönlümüzün bir parçası daima Çanakkale`de kalacak. Oğlumuzu burada evlendirdik, gelip gitmeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın yaptığı güzel çalışmalar devam etsin. Evde oturmak yerine, üreterek evlerine katkı sağlasınlar” dedi.
 
Paylaş