Demirbaş; "Üretime ve istihdama büyük önem vereceğim"

1554

 1979 doğumlu Terzialan Belediye Başkana adayı Feride Demirbaş, CHP’nin Çanakkale’de tek kadın Belediye Başkan adayı olarak yerini aldı. Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret eden Terzialan Belediye Başkan adayı Demirbaş, kendisini ve Terzialan’a dair projelerini anlattı. Bir kadın olarak birçok zorlukla baş etmenin mutluluğunu yaşadığını ve bunun hayatına çok şey kattığını belirten Demirbaş, Belediye Başkanı olarak da karşısına çıkacak zorluklara hazır olduğunu söyledi. Evli ve iki çocuk annesi olan Demirbaş, Terzialan’ın sorunlarını gördüğünü belirterek; “Hizmet için gelmek istiyorum” dedi. Bölge için turizm ve istihdama yönelik projeleri olduğunu belirten Demirbaş, çocuklara, kadınlara ve üreticilere yönelik sosyal yaşamı geliştirici ve kalkınmacı bir yaklaşımla projelerini belirlediğini ifade etti. Bölgenin doğallığını kullanarak turizmi geliştiren, organik tarımla tarımsal kalkınmayı hedefleyen, kadınlar başta olmak üzere istihdam yaratan projeleri hayata geçirmek istediğini belirten Demirbaş; “Ben bunların hepsini yapmayı düşünüyorum. Bu yüzden dediğim gibi çok çalışmak lazım” dedi. Kendisini tanıtan Demirbaş; “27 Şubat1979’da Libya’nın Trablusgarp da doğdum. İlkokulumu kendi beldemde tamamladım. Daha sonra İstanbul’a göç ettim. Orada ilk önce sekreter olarak çalıştım, daha sonra tekstil üzerine kendi firmamı kurdum. Evliyim 2 çocuğum var, eşim doktor. Fakat görevinden istifa etti, beraber tekstil sektöründe çalışıyoruz. Tekstile şuanda devam ediyoruz” dedi.

 
“Gençlerimizin gelişmesini istiyorum”
Tezialan’a çok sık gittiğini belirten Demirbaş; “Bir de beldede yaşayanların göremediklerini, biraz uzaktan çok daha net görebiliyorum. Bunları tamamlamak için gelmek istiyorum. Açıkçası hizmet için gelmek istiyorum. Kadınlara yönelik çalışmalarım var. Kadınlar daha çok ön planda olacak, çocuklar ön planda olacak. Çocuklara yönelik projelerim var. Çok büyük değil ama onların geleceklerine yönelik çok güzel şeyler düşünüyorum. Gençlerimizin gelişmesini istiyorum. Bazen oyun oynayacaklarına hafta sonlarını onların zamanlarını, farklı bir şekilde değerlendirmeleri için çalışacağım. Onun yanı sıra, günü birlik turizm çalışmaları düşünüyorum. Üretim için gelmek istiyorum” dedi. 
 
“Her zaman insanların yanında olmak istiyorum”
Her zaman insanların yanında olan bir Belediye Başkanı olmak istediğini ifade eden Demirbaş; “Terzialan olarak Kazdağılarının kuzey eteklerindeyiz ancak maalesef ki bunu değerlendirmiyorlar. Turizmi geliştireceğim. Çanakkale’de günü birlik doğa turları yapmak istiyorum.  6 kilometrelik bir yolumuzda asırlık çınar ağaçlarımız var. Bu yolun sonunda büyük bir meydanımız var. Turizme çok uygun bir yerdeyiz. Kadınlarımızın ürettiği organik ürünleri toplayıp, ‘kimi salçadır, kimi turşudur, eriştedir, yumurtadır…’ belediye olarak bunlar için bir tezgah açmayı düşünüyorum. İnsanlara bunları üretmelerini söyleyip, kendi tezgâhlarını almaları zor olacak. Bu yüzden bunu belediyenin bünyesine alıp insanları alıştırdıktan sonra devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bunun gibi kadınlara yönelik tamamıyla istihdam yaratacağımız projeler yaratmak istiyorum” dedi.  
 
“Belediye sahalarında istihdama yönelik projeler yapacağız”
Yerel üreticileri kalkındırmaya yönelik de projeleri hayata geçirmek istediğini belirten Demirbaş; “Terzialanımızın biberleri dünyaca ünlü biberlerdir. Domatesimiz, biberimiz bol. Bunlara yönelik istihdam yaratacak, tarımsal istihdamı geliştirecek projelerim var. Yerel üreticilerimizi kazandırmamız lazım. Belediyenin çok alanı kalmamış. Hepsi satılmış. Biz, bunun yerine bu sahalarda istihdam yaratacağımız projeleri hayata geçireceğiz. Yine soğuk hava deposu projesi bunlar için düşündüğüm önceliklerin başında geliyor.  Hayvancılık bölgemizde yaygın. Yine hayvancılıkla ilgili olarak üreticilere yönelik istihdam yaratacağımız projeleri hayata geçireceğiz. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürettikleri için pazar oluşturacağız. Ben bunların hepsini yapmayı düşünüyorum. Bu yüzden dediğim gibi çok çalışmak lazım” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş