CHP bayramda da "Adalet' dedi

365

 CHP Çanakkale İl ve Merkez İlçe Örgütleri Yönetimi bayramın birinci günü Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde partililer ile bayramlaştı. Gerçekleştirilen törene İl Başkanı Nejat Önder, Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ile partililer katıldı. Tüm Çanakkalelilerin bayramını kutlayan İl ve Merkez İlçe Başkanları bayramda ‘Adalet Yürüyüşü’ vurgusu yaptılar. Son zamanlarda ülkede yaşananlar sebebi ile buruk bir bayram geçirdiklerini dile getiren Başkanlar, yürüyüşe desteklerinin devam edeceğini açıkladı.   

 
“Huzurlu bir bayram geçirmiyoruz”
Huzuru bir bayram geçirmediklerini belirten İl Başkanı Önder; “CHP olarak bugün burada mübarek Ramazan Bayramı’nı kutlamak üzere birlikteyiz. Biliyorsunuz Ramazan günleri dayanışma, birlik beraberlik ve kardeşliğin yaşandığı günler. Ama maalesef ki huzurlu bir bayram geçirdiğimizi söyleyemem. Hepimizin bildiği üzere terör devam ediyor. Ortadoğu karışık ve birde Demokratik Laik Cumhuriyet’in kazanımlarının bir bir yok edildiğini görüyor olmak bizi mutsuz kılıyor. Genel Başkanımızın başlattığı bir direniş söz konusu. Bu Adalet Yürüyüşümüz. Hakkımızı alan kadar bu yürüyüşe devam edecektir. Bu herkes için adalet isteyen bir yürüyüştür. Her ne kadar İktidar Partisi tarafında eleştiriliyor olsa da, ‘yollar yürümekle aşınmaz’ gibi olumsuz cümleler kullanılmasına rağmen ileride kazanan biz olacağız diyorum. Bizlerde Genel Başkanımıza destek vermeye devam edeceğiz. Böylede olsa Çanakkale halkının bayramını kutluyorum” dedi.
 
“Adalet Yürüyüşü’ne desteğimiz devam edecek”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne desteklerinin devam edeceklerini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Karakaş; “Hepimize iyi bayramlar diliyorum. Bugün, CHP Merkez İlçe Örgütü olarak toplandık. Önce partililerimiz ile bayramlaşıyoruz. Bayramlar güzellikleri paylaşmak için çok anlamlıdır. Arkadaşlıklar, dostluklar ve akrabalıklar ile ama dertleri de paylaşmak lazım. Her bayramda paylaştığımız sorunlarımız biraz daha artıyor. Ülke dar boğazdan geçiyor, terör var, savaş var derken, şimdide adalet ile ilgili ülkemizin çok ciddi kaygıları var. Referandumda içimize sindiremediğimiz bir sonuç ortaya çıktı. Hayır’ın evet çıktığını düşündüğümüz, ama evet sonucunun açıklandığı referandum sonucunda ülkemiz sancılı bir dönem yaşıyor. Bundan sonra ise tutuklamalar ayrı bir sıkıntı oldu. Kendini bu konuda en meşru, en masum, kimseye zarar vermeden biz çözüm yolu olarak yürüyüşü gören Genel Başkanımız on gündür elinde adalet pankartı ile yollarda yürüyor. Bu meşru bir savunmadır. Biz, herkes için adalet istiyoruz. Çanakkale İlçe örgütü de bu akşam iki otobüs yola çıkıyoruz. Bayramın ikinci günü ise Bolu’da Genel Başkamızın yanında olacağız. Ona destek olarak onunla beraber yürüyeceğiz. Daha sonra finale doğru bir kez daha yürüyeceğiz.  Adalet arayışımız devam edecek. Bu vesile ile Müslüman aleminin bayramını kutluyor, barış ve huzur diliyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş