"Bir oy Meral'e bir oy Kemal'e"

1354
Türkiye, 14 Mayıs`ta tarihince Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. Siyasetçiler ve gazeteciler tarafından "referandum" olarak nitelendirilen seçimlerde İYİ Parti Çanakkale Milletvekili adaylık listesinde Rıdvan Uz, Cengiz Yalçın, Zişan Özaydın ve Mevlüt İnanç yer aldı. İYİ Parti İl Binasında seçim sürecine dair basın toplantısı düzenleyen milletvekili adayları, büyük ilgiyle karşılandı. Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Rıdvan Uz, "Hem Cumhuriyet`in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurmuş olduğu parlamentoda İYİ Parti`yi birinci parti yapmak hem de onun Cumhurbaşkanlığı makamına da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun oturması anlamında mücadele vereceğiz. Bir oy Meral`e bir oy Kemal`e." dedi. 
 
"14 Mayıs`ta Türkiye`miz yeniden demokrasi için sandığa gidecek"
İYİ Partili Uz, "İYİ Parti ailem, uzun zamandır birlikte yol yürüyoruz. Bu 3`üncü seçim seferimiz. 2018 seçimlerinde beraberdik. 2019 yerel seçimlerinde Çanakkale`de iki belediyemiz oldu. İttifakla birlikte girdiğimiz noktalarda da beraberdik. 14 Mayıs`ta Türkiye`miz yeniden bir demokrasi için sandığa gidecek. Sandık Çanakkalemiz ve memleketimize hayırlı olsun. Çanakkale`de bizlerde hazırız. Çanakkale`nin de bize hazır olduğunu biliyorum" diye belirtti.
 

 
"Demokrasinin önünü yeniden açmak için mücadele ediyoruz"
Uz, uzun zamandır kentin milletvekilli seçilerek görevlerine devam eden Ak Partili Turan ve CHP`li Erkek`e teşekkür ederek, "Çanakkale`de uzun zamandır görevde olan milletvekili arkadaşlarımız vardı. Onlar bu dönem aday olmadılar. Biri CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek; kendilerine Çanakkale`ye yapmış oldukları hizmetler nedeniyle teşekkür ediyoruz. Diğer arkadaşımız Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; yaptıkları hizmetlerden dolayı kendisine de teşekkür ediyoruz. Bir dahaki seçimlerde; Allah bize İYİ Parti ailesi olarak 4 milletvekili arkadaşımızla, Çanakkalemize en iyi hizmeti vermeyi nasip etsin. Her partimiz bu seçimde bir başarı arzuluyor. Biz memleketin önünü açmak için demokrasinin önünü yeniden açmak için iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek adına, paydaşlarımızla birlikte uzun zamandır bir mücadele veriyoruz" dedi.
 
 
"Türkiye`nin önünü açmak üzerine bir fedakarlık yapılarak yol yüründü"
Uz, 6`lı Masa eleştirilerine de değinerek, "Bu 6 parti memleketimizin soluk alması adına çok uzun süre hem sağlıkta hem eğitimde hem ekonomide hem de parlamenter sisteme geçmek üzere bir çalışma içerisinde oldu. `6`sı bir araya gelse ne olacak, birbirine girecekler` sözlerinin ardından birlik ve beraberlik içinde; bazı yerlerde İYİ Parti şemsiyesi altında Cumhuriyet Halk Partisi, 16 ilimizde CHP şemsiyesi altında İYİ Parti, yine CHP şemsiyesi atında diğer 4 parti ile seçime girmek üzere bir anlaşma ve birliğe varıldı; Türkiye`nin önünü açmak üzerine bir fedakarlık yapılarak yol yüründü" sözlerine yer verdi.
 

 
"Cumhur İttifakı gittiğini görmüştür"
İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Uz yurt dışı oylarının da güvende olması için çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, "6`lı Masa diyenler seçimlerde başarılı olmak için bugün 6`dan fazla birlik kurdular. Cumhur İttifakı gittiğini görmüştür. Bu yüzden sarılabileceği her noktaya sarılıyor. Yurt içinde ve yurt dışında bunu yapıyor. Maçın 90 dakikasından sonraki uzatmalarda 15 ülkeye, 10 bin 632 yeni seçmen için sandık konuldu. Biz buna hazırdık. Aynı anda bu 15 ülkeye sandık görevlisi ve temsilci atadık. Dolayısıyla her Türkiye`de hem yurt dışında sandıklar emin ellerde. Çanakkale`de de hiçbir arkadaşımızın bir oyunun heba olmaması adına mücadele edeceğiz" diye belirtti.
 

 
"Türkiye`de demokrasi yeniden nefes alsın"
İYİ Partili Uz son olarak şu sözlere yer verdi, "Bizler bu seçimde İYİ Parti ailesi olarak bir oy Akşener`e, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu`na vereceğiz. Hem Cumhuriyet`in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurmuş olduğu parlamentoda İYİ Parti`yi birinci parti yapmak hem de onun Cumhurbaşkanlığı makamına da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun oturması anlamında mücadele vereceğiz. Bir oy Meral`e bir oy Kemal`e. Türkiye`de demokrasi yeniden nefes alsın. Ülkemize güven, istikrar gelsin. Güven ve istikrar gelirse, huzur gelir. Gençlerimiz yurtdışında okumaya ve çalışmaya kaçmazlar. Kendi ülkelerinde güven içinde yaşamalarını sağlamış oluruz."
(Yusuf Sonkurt) 
 
Paylaş