CHP’li vekiller Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi İsmet Güneşhan ile Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve Grup Başkanvekili Murat Emir’in de olduğu çok sayıda milletvekili Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifinin sakıncalarına dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü.

481

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi İsmet Güneşhan ile Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve Grup Başkanvekili Murat Emir’in de olduğu çok sayıda milletvekili Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifinin sakıncalarına dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü. İlgili teklifin öğretmenleri itibarsızlaştırdığına değinildi ve eğitimin içinde bulunduğu sorunlar ifade edildi.

CHP’Lİ GÜNEŞHAN “BU KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLEMEZ”

Yürüyüşe katılan Güneşhan, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi üzerine “Öğretmenlerimiz unvanlarla değil, emekle değerlendirilmek istiyor. Her öğretmen eşit işe eşit ücret, emekliliğe yansıyan özlük hakları talep ediyor. Bu haklı taleplerinde sonuna kadar yanlarındayız. Bu teklifin adına meslek kanunu denilmiş ama nitelik olarak bir meslek kanunu değil. Öğretmenlerin hiçbir sorununa çözüm getirmeyen teklife nasıl meslek kanunu denilebilir. Bu kanun teklifi kabul edilemez.” dedi.

(YUSUF SONKURT)
Paylaş