Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Fırat: "Çanakkale kazandı"

Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerini kazanan Halit Kubilay Fırat, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, "Bu süreçte biz değil, Çanakkale kazandı" dedi.

445

Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı seçimleri sonucunda Halit Kubilay Fırat, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yeni başkan olarak seçildi. Fırat, yaptığı açıklamada, seçim sürecinde gösterilen irade ve destekler için teşekkür etti. Kent Konseyi Başkanlığı’na layık görülmesinin yanı sıra, Yürütme Kurulu listesinin de Kent Konseyi Yönetimi'nde görev almasının kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Açıklamasında, Çanakkale'de faaliyet gösteren yaklaşık 400 sivil toplum kuruluşuna ulaşarak, projelerini ve hedeflerini paylaştığını ifade eden Fırat, "Gençler olarak bu şehre katkı sağlamak ve enerjimizi Çanakkale’nin menfaati için harcamak istiyoruz. Seçimlerde biz değil, Çanakkale kazandı." dedi.

Yeni dönemde daha çok çalışan, sorunları çözmek için gayret eden ve şehrin sorunlarını gündeme taşıma kabiliyetine sahip bir Kent Konseyi hedeflediklerini belirten Fırat, her kesimin sesine kulak veren bir anlayışla hareket edeceklerini vurguladı. Kent Konseyi’nin, yalnızca belirli bir grubun değil, tüm Çanakkale halkının sesi olacağını söyledi.

Fırat, teşekkürlerini sunarken, seçim sürecinde centilmenliği elden bırakmayan eski Kent Konseyi Başkanı Ali Çalıdağ’a ve destek veren tüm delegelere şükranlarını iletti. "Bizim için dinleme, ulaşma ve hayata geçirme süreci şimdi başlıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

"Teşekkürler Çanakkale"

Fırat'ın teşekkür açıklamasının tamamı ise şu şekilde: "Bugün Çanakkale’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, çok kıymetli bir şekilde iradelerini göstererek, onların şahsında kurumlarının da teveccühleriyle şahsımı Kent Konseyi Başkanlığına ve bu süreçte yol arkadaşlığımı yaparak Yürütme Kurulu listemizi, Kent Konseyi Yönetimine layık görmüşlerdir. Kıymetli vakitlerini ayırarak; kime oy vermiş olursa olsun, Çanakkale’de demokrasiye katkı sağlamış olan tüm sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu sürecin başlangıcında yola; Çanakkaleli gençler olarak söyleyecek bir sözümüz var diyerek çıktık. Gençler olarak; bu şehre katkı sağlamak ve enerjimizi şehrimizin menfaati için harcamak istiyoruz diyerek yola çıktık. 400’e yakın sivil toplum kuruluşuna ulaşarak kendimizi ve yapmak istediklerimizi ifade ettik. Bir demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşen seçimler sonucunda da; biz değil, Çanakkale kazandı. Bundan sonraki süreçte; daha çok çalışan, daha çok üreten, şehrin sorunlarını çözmek için gayret eden ve sorunları gündeme taşıma kabiliyetine sahip bir Kent Konseyi’ni hayata geçireceğiz. Sadece bir grubun değil; hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun, herkesin sesine kulak veren ve herkesin derdiyle dertlenebilen bir Kent Konseyi’ni hayata geçireceğiz. Bizler için koşuşturma, ulaşma, dinleme ve hayata geçirme süreci şimdi başlıyor. Sadece bu seçim sürecinde ulaştıklarımızla değil, ulaşamadığımız kurum ve kuruluşlarla da görüşerek, ‘ortak aklı’ önemseyen bir çizgide olacağız. Bu vesileyle destekleriyle bizlerin yanında olan, gençliğin yanında duran Çanakkalelilere, seçim sürecinde centilmenliği karşılıklı olarak bırakmadığımız ve sürecin sonuna dek nezaket içerisinde olan Kent Konseyi geçmiş dönem başkanımız Sn. Ali Çalıdağ’a, bu süreçte yanımızda duran kıymetli büyüklerimize, bıkmadan usanmadan çalışan herkese ulaşmaya gayret eden kardeşlerime ve Kent Konseyi’nin kıymetli delegelerine tekrar teşekkür ediyorum."

Çanakkale Kent Konseyi’nde yeni başkan Halit Kubilay Fırat oldu

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş