Çanakkale Kent Konseyi’nde yeni başkan Halit Kubilay Fırat oldu

Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık yarışı tamamlandı. Halit Kubilay Fırat, mevcut başkan Av. Ali Aydın Çalıdağ’ı geride bırakarak başkan seçildi. Seçimde 324 oy kullanılırken, Fırat ve yürütme kurulu üyesi listesi ise 196 oyla zafer kazandı.

182

Çanakkale Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu, bugün Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıyla başladı. Divan heyetinin seçimiyle başlayan Genel Kurul, başkanlık ve yürütme kurulu seçimlerine sahne oldu. İki aday arasında geçen seçim sonucunda Halit Kubilay Fırat, mevcut başkan Av. Ali Aydın Çalıdağ’ı geride bırakarak yeni başkan seçildi.

Divan heyeti seçildi

Genel Kurul; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, divan heyeti seçimleriyle başladı. Alper Doğmaz, Selma Ekinci ve Yahya Bulandı’dan oluşan divan heyeti, 164 oyla seçimi kazandı. Rakip liste ise 77 oyda kaldı. Divan heyetinin belirlenmesiyle birlikte, başkanlık seçimi başladı.

Çalıdağ ve Fırat sandıkta yarıştı

Başkanlık için mevcut başkan Av. Ali Aydın Çalıdağ ve Halit Kubilay Fırat, aday oldu. Her iki aday da seçim öncesinde konuşmalar yaparak, delegelerden destek istedi. Genel kurulda toplam 384 seçmenin oy kullanma hakkı bulunurken, bugün 324 üye sandık başına gitti.

Çalıdağ yarıştan çekildi

Seçim sonucunda Halit Kubilay Fırat, 196 oy alarak başkan seçildi. Av. Ali Aydın Çalıdağ ise 128 oyda kaldı. İlk turda adaylardan birinin üçte iki oy çoğunluğunu alırsa başkan olarak seçilecekti. Seçim sonucunun açıklanmasının ardından, Av. Ali Aydın Çalıdağ yeni başkanı tebrik ederek, yarıştan çekildiğini duyurdu. Çalıdağ'ın seçimden çekilmesiyle beraber, ikinci ve üçüncü turlara gerek kalmadı.

Yürütme Kurulu seçimi

Yürütme kurulu seçimleri için blok liste usulü uygulanacaktı. Çalıdağ’ın başkanlık yarışından çekilmesiyle birlikte, tek liste kalınca, yürütme kurulu için oy kullanımı sadece formalite gereği yapıldı. Sonuç olarak, Halit Kubilay Fırat başkanlık görevini devralarak, yürütme kurulu üyeleri listesiyle beraber Çanakkale Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

Halit Kubilay Fırat’ın listesi

Asil Üyeler:

  • İsmet Balkan,
  • Necip Fazıl Bayram,
  • Seçil Öztürk,
  • Nermin Tekindağ,
  • Atalay Seçkin,
  • İbrahim Yerli,
  • Yasemin Yıldız,
  • Kürşat Selim Temizyürek,
  • İbrahim Çölgeçen
(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş