havadurum

Başkan Ejder; “Eceabat’a huzur kurmaya geldik”

Yerel seçimlerden zaferle çıkan MHP`li Belediye Başkanı Adem Ejder, Eceabat Belediyesi önünde düzenlenen tören ile görevine başladı. Eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer`inde katıldığı törende konuşan Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ejder; “Eceabat`ta huzuru beraber kuralım. Biz huzur kurmaya geldik. Kimseyi ayırmaya gelmedik ve Eceabat`ı birleştirmeye geldik” dedi.

5 yıl aradan sonra dördüncü kez Eceabat Belediye Başkanlığı`na seçilmenin gururunu yaşayan Ejder, ilçede görev yapan AKP`li eski başkan Dokuz`a bazı göndermelerde bulundu. Ejder; “Camiye gidip de, arkasından fesatlık düşünenleri bu memlekette yaşatmayacağım. Hepimiz Müslüman’ız. Müslüman adam kimsenin hakkında fesatlık yapmaz ve yalan beyanda bulunmaz” dedi.

2141
 
Bir dönemi iktidar iki dönemi muhalefette olmak üzere 3 dönem Eceabat Belediye Başkanlığı görevini yerine getiren Adem Ejder, 30 Mart yerel seçimlerinde dördüncü kez ilçenin Belediye Başkanı oldu. Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu`ndan alan Adem Ejder, dün Cuma namazını kıldıktan sonra düzenlenen tören ile ustalık dönemini geçirmek üzere Eceabat Belediye Başkanlığı koltuğunda görevine başladı. Eceabat Belediye binası önünde düzenlenen törene Eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, MHP İl Başkanı Efkan Erkan, MHP İlçe Başkanı Ergün İnağ, eski ANAP kurmayları, Çanakkale Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı İbrahim Ejder, Çanakkale Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Kazım Kayhan, Avcılar Kulübü Başkanı Mustafa Mutvar ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
 
 
“Eceabat`ın hizmetindeyim”
Okunan duaların ardından törende konuşan Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, kendisine destek veren vermeyen tüm Eceabatlılara teşekkür etti. Ejder; “Allah nasip etti ve 5 sene sonra bu makamı tekrar bize verdi. Beni destekleyen, benimle beraber 3 ay birlikte çalışan gençlere, kapı kapı gezen hanımlara, ev ev gezen arkadaşlarıma, bana oy verenlere, bu mücadele de beni yalnız bırakmayanlara ve ilçe halkına çok teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren MHP rozetini çıkarttık ve bundan sonra Eceabat`ın Belediye Başkanıyım” dedi.
 
 
“Fesatlık düşünenleri bu memlekette yaşatmayacağım”
Eceabat ilçesinde AKP iktidarlığında 5 yıl görev yapan eski Başkan Kemal Dokuz`a tepki gösteren Ecebat Belediye Başkanı Adem Ejder; “Camiye gidip de, arkasından fesatlık düşünenleri bu memlekette yaşatmayacağım. Hepimiz Müslüman’ız. Müslüman adam kimsenin hakkında fesatlık yapmaz ve yalan beyanda bulunmaz. Biz bunların hepsini ortadan kaldırmak için bu göreve talip olduk. 5 sene evvel bir arkadaşımız çıktı ve eski başkan 6 trilyon borç bıraktı dedi. Herkes çalışırsa borç bırakır. Ben 15 senede 6 trilyon borç bıraktım. 5 senede 17 trilyon borç yapmadım. O arkadaş çıkıp `Ben başkanın 6 milyar borcunu sildim. Kasaya da 16 trilyon lira para koydum` deseydi alnından öperdim. Müslüman adam belden aşağı vurmaz. Müslüman adan yalan söylemez. Müslüman adam iftira atmaz. Tarihe Saygı Parkı`nda bayrak vardı söktüm attım herkes bağırdı. Hiç bağırmayın sayın arkadaşlarım. Ben 500 milyon liraya bayrak yaptırdım. Onların yaptırdığı bayrağın fiyatı ise 8 milyar. 5 yıl içinde belediyenin aşağısındaki dönerciden 45 milyar liralık döner yemişler. Ben hayatımda döner faturası, yemek faturası belediyeye getirmedim” diye konuştu.
 
 
“Eceabat`a huzur kurmaya geldik”
“Gelin Eceabat`ta huzuru beraber kuralım. Biz huzur kurmaya geldik” diyen Ejder; “Kimseyi ayırmaya gelmedik ve Eceabat`ı birleştirmeye geldik. MHP`yi oy verenleri çıkaracaklar, AKP`lileri alacaklar. GESTAŞ`tan AKP`lileri içeri sokacaklar, MHP`lileri dışarı çıkaracaklarmış. Bunların hepsi bizim çocuklarımız. Kimsenin ekmeği ile oynamayın. Eğer onların ekmeği ile oynarsanız, inanın sizin için aklınıza gelmeyecek şeyler yaparım. Bu memlekette sizi yaşatmam. Şu an belediyede 80 kişi var. Yarısı benim bıraktığım personel, yarısı ise onun aldığı personel. Hiç birini işten çıkarmıyorum. Bana oy vermişler, vermemişler önemli değil. Önemli olan bu memlekete hizmet etmek. Önemli olan bu memleketin birlik ve beraberliğini sağlamak” şeklinde konuştu.
 
 
“Bana her şeyinizi emanet edebilirsiniz”
Eceabat Belediyesi`ndeki tüm kapıların ilçe halkına açık olduğunu kaydeden Başkan Ejder şu şekilde konuştu: “Bu kapı bütün Eceabatlılara açıktır. Yalnız MHP`lilere değil, bu kapı Eceabat Belediyesi`nin kapısı. Onlar bilmezler şehri emin kime derler hayatta bilmezler. Şehri emin bu memleketin emin insanına derler. Eski tabirle belediye başkanı demektir. Ben bu şehrin emin insanıyım.Bana her şeyinizi emanet edebilirsiniz. Her şeyinize kefilim. Eceabat halkıyla beraber 5 sene bu memlekete hizmet edeceğim. Allah bizi doğru yoldan ayırmasın.”
 
 
 
Ejder`e ilçe halkından yoğun ilgi
Yapılan konuşmanın ardından Eceabat Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturan Adem Ejder`e ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Başkanlık makamında halkı ağırlayan Başkan Ejder, tek tek vatandaşlarla tokalaşıp tebrikleri kabul etti. Halkın yoğun sevgi seliyle karşılaşan Ejder, ilçeye en iyi hizmeti sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
 
Ersümer`den Ejder`e destek
Eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, daha önce 3 dönem ANAP`ta Belediye Başkanlığı görevini yapan ve son seçimde MHP`den Eceabat Belediye Başkanı seçilen Adem Ejder`i yalnız bırakmadı. Başkanlık makamında Ejder ile bir araya gelen Ersümer, hem tören sırasında hem de başkanlık makamında ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Başkan Ejder ile dostluğunun çok eskiye dayandığını belirten Ersümer; “Adem Ejder, 3 dönem Anap Belediye Başkanlığı yaptı. Şu anda da MHP`den Belediye Başkanı olarak seçildi. İnşallah geçen dönemlerde yaptığı hizmetlerin daha iyisini bu dönem yapacak. Adem Ejder, ustalık dönemini yaşayacak ve ustalık dönemini yaşadık diyenlere de örnek olacak. Allah mahcup etmesin” dedi. Öte yandan Ersümer tören öncesi MHP İlçe Başkanı Ergün İnağ ile partilileri de ziyaret ederek tebrik etti.
 
Erkan; “Eceabat özlediği hizmetlere kavuşacaktır”
MHP İl Başkanı Efkan Erkan ise; “Milliyetçi Hareket Partisi Eceabat ilçesinde sayın Adem Ejder ile birlikte belediyeyi kazandı. İnşallah MHP, ilkeli belediyecilik anlayışını Eceabat`ta bütün halka gösterecek. Adem Ejder MHP`den seçildi ama bu kapıdan içeri girdiğinden itibaren bütün ilçe halkının belediye başkanı olmuştur. MHP olarak arkasındayız ve elimizden geldiğince kendisine yardımcı olacağız. İnşallah Adem Ejder ile birlikte Eceabat özlediği hizmetlere kavuşacaktır” diye konuştu.
Paylaş