havadurum

Balkan’dan vatandaşlara uyarı

TÜRSAB, Belgesiz Seyahat Acentalığı faaliyetlerine karşı ek önlemlerini artırıyor.

327
Konu ile ilgili açıklama yapan TÜRSAB İl Temsilcisi İsmet Balkan, belgesiz seyahat acenteliği faaliyetleri yürütenleri tercih etmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.
 
Balkan; “Birliğimizce, Türkiye Bankalar Birliği’ne yapılan yazılı başvuru ile; haksız rekabetin ve tüketici mağduriyetlerinin önlenmesini teminen; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi sahibi olmayan ve Birliğimiz üyesi olmaksızın,  1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu düzenlemelerine aykırı faaliyet gösteren kişi ve kurumlara karşı önlem alınması yönünde uyarıda bulunuldu. Bu çerçevede,  bankalar tarafından  kredi kartı ile satış yapmak üzere POS hizmeti ya da mail order sistemi üyeliği verilmemesi ve bu konuda Türkiye genelinde bulunan bankalara bilgi verilmesi talep edilmiştir.
 
Çanakkale Seyahat Acentalarının gelişmesinin önünde en büyük engel Kaçak Seyahat acentacılık faaliyetidir. Artık “kaçak acentecilik” eskisi gibi kolay yapılamayacak. Yeni düzenlenmiş 1618 sayılı yasaya göre  “HAPiS CEZASI” var. 1. yakalandığınızda ceza toplam tur bedelinin 3 katı para cezasına çevrilebiliyor. Ör. 500 TL X 30 Kişi = 15.000 Tur bedeli. Cezanız ise X 3 = 45.000 TL.  2. Defa yakalanırsanız ceza paraya çevrilemiyor.
 
Çanakkaleli hemşerilerimize de bu konuda büyük görev düşüyor. Tüm prosedürlerini yerine getirmiş vergisini veren, kış boyu Çanakkale tanıtımı için çaba göstermiş ve en önemlisi istihdam sağlayarak Çanakkale turizmine yatırm yapan TÜRSAB`a bağlı seyahat acentalarını tercih etmeleri, kaçak acentacılık faaliyetlerini ihbar etmeleri gerekmektedir” dedi.
Paylaş