Ayvacık tiyatroya doydu

Ayvacık Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Abdülkadir Katra ve Çanakkale Sanat Tiyatrosu ekibi “ Yaşasın Komedya” adlı oyunuyla sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede, oyun alkışlarla zaman zaman kesildi.

479
 
Rus Yazar Anton Çehov’un kaleme aldığı ve Çanakkale’nin yetiştirdiği önemli sanatçılardan olan Abdülkadir Katra’nın yönettiği yaşasın komedya adlı tiyatro Ayvacık’ta yoğun ilgiyle karşılandı.
 
Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü, Gençlik Hizmetleri Müdürü, Ayvacık Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Jandarma Komutanı Engin Çağlayan, Ayvacık Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydoğdu, Ezine Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede, Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından Vali Yardımcısı Yıldızer’e, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’ne sanata ve sanatçıya verdikleri önem nedeniyle birer plaket takdim edildi.
 
Yaklaşık bir buçuk saat süren bu özel gösteride vatandaşlar oyunun sonuna kadar sanatçıları dikkatle takip ettiler.  Gösterim öncesinde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer; “Sanat bir toplumun ruhunu oluşturmada en önemli etkenlerden biridir. Sanat, vatandaşlarımızın kişisel gelişiminde büyük yer tutmaktadır. Sanatsız kalan bir toplum kendi benliğini bulmakta zorlanacaktır” dedi.
 
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise, “Ayvacık’ta belirli dönemlerde çeşitli sanatsal faaliyetlerde bulunuyoruz. Çeşitli tiyatro ve sanatçılarımızı halkımızla buluşturuyoruz. Ancak bu akşam bizlerle birlikte olan sanatçı kardeşlerimizin en büyük özelliği Çanakkale’nin yerli sanatçıları olmalarıdır. İlimizi dolayısıyla bizleri çeşitli bölgelerde, farklı illerde tanıtan gurur kaynağımız bizim sanatçılarımız onlar. Kendilerini yürekten kutlarım. Kaymakam Vekilimiz ve Vali Yardımcımız Sayın Cemal Yıldızer’e katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım. Bizleri yalnız bırakmayan Müdürlerimize ve Yöneticilerimize ayrıca teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.
 
Ayvacık Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında organize edilen gecenin sonunda vatandaşlar sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirirken, tiyatrocularında kendilerine gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduğu gözlendi.
Paylaş