“Tutukluları serbest bırakın”

KESK Çanakkale Şubeler Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Eftal Yıldırım emek ve demokrasi mücadelesi veren sendika üye ve yöneticisi 60 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

734
KESK Dönem Sözcüsü Eftal Yıldırım emek ve demokrasi mücadesini hedef alan operasyonlar zincirinin son halkasının 19 Şubat 2013 tarihinde yaşandığını kaydederek, aralarında Genel Merkez Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, Denetleme Kurulu Üyesi Erdoğan Canpolat, SES Çanakkale Şubesi Genel Sekreteri Gökhan Top ve Eğitim Sen üyesi Emin Mollaoğlu`nun da aralarında bulunduğu 60 tutuklu arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
 
“Gizlilik kararı gerekçesiyle avukatlar tarafından dosyaların incelenmesine izin verilmiyor”
Yıldırım: “Tutuklandıkları günden itibaren tam 1 ay geçmesine rağmen üzerlerinde atılabilecek hiç bir somut suç kanıtı olmaksızın, savcılık aşamasında oluşturulan dosyaların avukatlarımız tarafından incelenmesine gizlilik kararı gerekçesiyle izin verilmemektedir. Öte yandan konfederasyonumuza ulaşan bilgiler, yönetici ve üyelerimiz nezdinden emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan saldırıların adeta bir sürek avına dönüştüğünü göstermektedir” dedi.
 
“Kartpostal ve kitap gönderin”
Yıldırım KESK`İn üye ve yöneticilerinin sendikal alanda gerçekleştirmekte oldukları çalışmaların toplumsal muhalefetin oluşmasına önemli katkılar sağladığı için egemen güçleri rahatsız ettiğini belirterek, tüm yaşananların mücadeleyi hedef alan sistematik saldırıların göstergesi olduğunu ifade etti. Yıldırım: “Tüm duyarlı kamuoyunu tutuklu arkadaşlarımıza destek olmaya ve sendikal dayanışma çerçevesinde tutuklu bulundukları “Bursa H tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu K1 Koğuşu”n kartpostal ve kitap göndermeye davet ediyoruz. Arkadaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlayacağına inandığımız bu davranışın, paylaşımı çoğaltılması ve sürekli olması en büyük dileğimizdir” dedi.
Paylaş