havadurum

“Kavga değil, sevgi ve huzur”

ÇOMÜ’nün tek kadın rektör adayı Prof. Dr. Arzu Mirici, sendikalara yönelik ziyaretlerine devam ediyor. Daha önce Türkiye Kamu-Sen`i ziyaret eden Mirici, dün de DİSK ve Eğitim-Sen’e gitti. Hem seçim sürecini hem de kazanırsa görevini kavga ile değil, sevgi ve huzur ile sürdüreceğini ifade eden Mirici, “Benim böyle kavgacı bir üslubum olmayacak. Saygı, sevgi ve huzur diyerek yola devam edeceğiz”

742
 
 
ÇOMÜ’de rektör adaylığı için akademisyenlerin yanı sıra çeşitli görüşlerdeki sendikalardan da destek ve ilgi gören Prof. Dr. Arzu Mirici, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Resul Demirbaş’ın ardından, Eğitim-Sen Başkanı Telat Koç ve DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Erdinç Uslan’ı da ziyaret etti. İlk ziyarette bir rektör adayının sendikaların kapısını çalmasının büyük mutluluk verdiğini ifade eden Eğitim-Sen Şube Başkanı Koç, seçim sürecinin her kesim için olumlu sonuçlara yol açmasını diledi. Sendikalara özel önem veren Prof. Dr. Arzu Mirici ise konuşmasında; “Yönetime talip olanların, kendilerini eleştirecek mekanizmalara ihtiyacı var. Çözülemeyecek sorunumuz yok. Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceğiz. Hukuk yolu bellidir. Bunları uygulayacağız. Sendikaları ziyaret ederek önerilerini dinleyecek ve bu süreçte hiçbir adayla kavgaya tutuşmayacağız. Benim böyle kavgacı bir üslubum olmayacak. Saygı, sevgi ve huzur diyerek yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Üniversiteyi birlikte yöneteceğiz”
DİSK/Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan da, Prof. Dr. Arzu Mirici’yi konuk etti. Sendikaların bu tür ziyaretlere pek alışkın olmadığını ve ziyaret nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade eden Uslan; “Bizler çöp ile samanı birbirinden ayırt edebilecek düzeyde insanlarız. Bu süreçte tüm adaylara bakarak bu üniversiteyi kim gerçekten adil ve iyi bir biçimde yönetebilir diye düşünüyorduk. Bu kişi yönetebilir dediğimiz insanın biz bir şey söylemeden kapımızı çalmasından çok mutlu olduk. Sonuna kadar sizi destekleyeceğiz” dedi. DİSK/Genel İş Şube Başkanı olduktan sonra ÇOMÜ’de 37 işçinin kovulması nedeniyle Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’den defalarca randevu istediğini de belirten Uslan; “Bizler bunun gerekçesini öğrenmek istedik. Ancak kapıdan içeri giremedik. Bir sendika başkanına randevu vermediler. Ben de inat edip üniversite sınavına girdim ve ÇOMÜ’de öğrenci oldum. Öğrenci olarak rektörümle görüşmek istedim, yine randevu vermediler” ifadelerini kullandı. Uslan’ın ifadeleri üzerine randevu konusunda açıklama yapan Prof. Dr. Mirici, “Bizler sendikalarla iç içe olacağız. Sendikalarla rutin görüşmeler yaparak sorunları onarın gözünden dinleyecek ve çözüm üretme gayretine gireceğiz. Ranevu meselesine gelirsek, haftanın belirli günlerinde randevuz görüşmeler yapacağız. O günlerde isteyen gelecek ve konuşmak istediği konuyu anlatacak. Öğrenci, akademisyen, sivil toplum ayrımı yapmadan üniversiteyi birlikte yöneteceğiz” dedi. Mirici’nin sendika turu, gelecek hafta diğer sendikaların da ziyaret edilmesiyle sona erecek.
Paylaş