“Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”

Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu, Gezi Direnişi’nin 2. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Biz Eğitim İş olarak da, Gezi Direnişi ruhu ile `Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!` diyerek, ülkemizi, bu orta çağcı gerici anlayışlardan kurtarmak ve bu faşist gerici AKP iktidarına karşı sonuna kadar emekçiler olarak direnerek ve halkımızı insanca ve onurluca yaşayacağı günlere kavuşturmak için üzerimize düşen her türlü görevi hiç tereddüt etmeden yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

403
Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu , Gezi Direnişi’nin 2. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Taksim’in betonlaştırılması Projesi’ne karşı olan Taksim Dayanışma Bileşenleri Platformu başta olmak üzere, o bölgenin mahalle dernekleri, sendikalar, meslek odalarının bir araya gelerek, 27 Mayıs tarihinde, Taksim Gezi Parkı’nda başlattıkları ve ülkemizin dört bir yanına yayılan Gezi Direnişi’nin bugün 2. yıl dönümü. Taksim Gezi Parkına, 27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin girmesinin ardından bu haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda bazı çevrecilerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmasına, polis orantısız müdahalede bulunmuştur. Bu müdahaleler ve Başbakan Tayyip Erdoğan`ın inşaatın yapımında ısrarcı açıklamaları ile protestolar, başta Ankara, İzmir gibi büyük şehirler olmak üzere Türkiye`nin tüm illerine yayılmış ve hükümete karşı, demokratik toplumsal bir tepkiye dönüşmüştü. Çünkü ülkeyi yöneten AKP iktidarına ve onların yaptığı insanlık dışı zulme karşı, ihanetlere karşı halkımızın biriken tepkisi patlamış ve halk artık yeter, diyerek isyanlarını alanlara, sokaklara dökmüştü. O yüzden de kendiliğinden başlayan bu halk hareketi ile halk meydanlarda kendiliğinden milyonlar olmuş ve bu ülkenin sahipsiz olmadığını dosta da düşmana da göstermiştir” denildi.
“27 Mayıs’ta `Her Yer Taksim, Her Yer Direniş` sloganı ile başlayan bu direniş aylarca sürmüş ve ülkemiz mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur” tespitinin yapıldığı açıklamada “İçişleri Bakanlığı`nın açıklamasına göre Bayburt ve Bingöl hariç 79 ilde düzenlenen eylemlere milyonlarca insan katılmış ve sosyal medya aracılığıyla görüşlerini aktararak insanlar örgütlenmişlerdir. Olaylar sonucunda: Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gedik, Berkin Elvan yaşamını yitirdi. Gezi Direnişi ile Halkımız, AKP iktidarına karşı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ve baskılara, saldırılara kayıtsız kalmayacağını, boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Biz Eğitim İş olarak da, Gezi Direnişi ruhu ile “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!” diyerek, ülkemizi, bu orta çağcı gerici anlayışlardan kurtarmak ve bu faşist gerici AKP iktidarına karşı sonuna kadar emekçiler olarak direnerek ve halkımızı insanca ve onurluca yaşayacağı günlere kavuşturmak için üzerimize düşen her türlü görevi hiç tereddüt etmeden yerine getirmeye devam edeceğiz” görüşlerine yer verildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş