Vatandaş tepkili! Bozuk gıdanın yeri çöpün yanı değil!

Çöp konteynırları yakınlarına gelişigüzel bırakılan çiğ etler, hem çevreye hem de hayvanlara zarar veriyor.

480

Bazı kentlilerin, insan tüketimi için uygun olmayan; bozulmaya yüz tutmuş çiğ etleri çöp konteynırlarının yakınlarına bilinçsiz bir şekilde bırakmaları hem çevre kirliliğine neden oluyor hem de sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor.

Kontrolsüzce etrafa atılan küflenmiş ekmekler, kokuşmuş balıklar, çiğ haldeki bozulmaya yüz tutmuş tavuk etleri gibi yiyecekler bulundukları bölgede böcek ve sinek popülasyonunun artmasına neden olduğu gibi; sokak hayvanlarının zehirlenmesine ya da kılçık ve kemikler nedeniyle iç organlarında hasara neden oluyor.

Oluşan kötü görüntünün yanı sıra etrafa yaydıkları kötü koku nedeniyle de çevre kirliliğine neden olan bu davranış; bölgede yaşayan herkesi etkilediğinden tepkilere yol açıyor.

ÇÖP ATMAYI ÖĞRENEMEDİK!

Vatandaşlar, ayrıca boş haldeki çöp bidonlarının hemen yanına konulan evsel atıklardan da şikayetçi. Evlerinden çıkardıkları çöpleri, konteynırın içine atmak yerine yakınına bırakanlar yüzünden oluşan görüntü ve çevre kirliliğinden yakınan kent sakinleri; herkesi daha duyarlı olmaya çağırdı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş