Ulus’tan seçmen taşındı iddiası

CHP İl Genel Meclisi adayları Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Ulus`u ziyaret ettiler. Kent tarımı, tarımsal gelişmeler, siyasi süreç ve seçimlerin değerlendirildiği ziyarette Ulus, Çanakkale`ye seçmen taşındığını söyleyerek, taşıma işlemi ile ilgili iktidar partisi AKP`yi işaret etti.

1071
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi adayları Hasan Gürbüz, Hicri Nalbant, Nahide Gül ve Gürsel Gül`den oluşan heyet Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus`u ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Ulus, “İl Genel Meclisi adaylarının nedense es geçtiği bir odayız” dedi. Konuşması sırasında kentteki nüfus artışına dikkat çeken Ulus, iktidar partisi AKP`yi işaret ederek, bu nüfus artışının “ters tepeceğini” söyledi. “Benim dikkatimi çeken bir konu var” diyen Ulus, “Çanakkale merkezde Kasım sonu nüfusu 104 bin, aralık başında 111 bin, Şubat başında ise 116 bin olarak görülüyor. Yani arada 12 bin civarı bir nüfus farkı var. Bu oy artışı seçim dönemine denk geldiği için, ben bunu bir ailece taşınma değil de seçmen taşınması olarak görüyorum. Ben bu 12 binlik nüfusun genelini ise öğrencilerin ikametlerinin Çanakkale`ye aldırılması olarak görüyorum. Bunları kim getirdi? Buna kim ön-ayak oldu? Ben bunu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a ve MHP adayı Halil Rüştü Akgün`e de sordum. Onların da haberi yok. Bunu Ak Partililerin taşıdığı düşünülüyor. 12 binlik oy çok büyük bir oy. Burada İÇDAŞ`ın da katkıları var. ancak ben bu oy taşıma işleminin ters tepeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“5 binlik bir taşıma var”
İl Genel Meclisi üçüncü sıra adayı Hicri Nalbant ise, Ulus`un nufüs artışı ile ilgili olarak söylediklerine “Aslında bunu 12 bin olarak değerlendirmemek lazım. 111 binlik nüfus, yıl sonu itibariyle normal bir artış olarak görülmeli, ancak burada fark olarak 5 binlik bir oy farkı olarak değerlendirebiliriz” cevabını verdi. İl Genel Meclisi ikinci sıra adayı Hasan Gürbüz de anket çalışmalarını da takip ettiklerini, son anketlerde ise CHP`nin Çanakkale`de ciddi bir oy artışı sağladığını söyledi.
Paylaş