TMMOB`a dokunma

Çanakkale`de İskele Meydanı`nda devam eden halk forumlarında önceki gün TMMOB konuşuldu, ayrıca planlandığı gibi oluşturulahn “küçük” Çapulcu Pazarı da Çanakkaleliler`den ilgi gördü.

705
 
Gezi Parkı eylemlerine destek olmak ve AKP iktidarının tepki gösteren halka yönelik olarak uyguladığı baskı ve şiddet politikasını protesto etmek amacıyla başlanan eylemler, İstanbul ve Mersin gibi kentlerde ortaya çıkan forumlarla devam ediyor. Forumların düzenli olarak yapıldığı illerden biri de Çanakkale. Her hafta çeşitli konular üzerinde konunun ilgililerinin gelerek bilgilendirmede bulunduğu, konuya ilişkin görüşlerin yurttaşlar tarafından tartışıldığı forumlarda bugüne kadar, kadının toplamdaki yeri, eğitim ve sağlık gibi konular konuşuldu. Çanakkale yereline ilişkin olarak da zaman zaman fikirlerin söylendiği forumda önceki gün TMMOB konuşuldu. TMMOB Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ve yönetiminin de katıldığı forumda, CHP, Emek Partisi, TKP ve ÖDP gibi siyasi partiler ile KESK ve Halkevi gibi sendika ve sivil toplum kuruluşları ile, Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifi gibi gençlik örgütleri hazır bulundu.
 
 
Çapulcu pazarı
Yurttaşların kullanmadıkları eşyalarını getirerek bıraktığı, ihtiyacı olanı aldığı, “paranın geçmediği” çapulcu pazarı Çanakkale`de de kuruldu. Vatandaşların ilgi gösterdiği çapulcu pazarına çok sayıda eşya bağışlandı. Gönüllü görevlilerin organize ettiği çapulcu pazarının bundan sonra da kurulucağı öğrenildi.
 
 
Paylaş