havadurum

SMA Tip 1 hastası Melisa bebeğin mutlu sonu için geri sayım başladı!

SMA Tip 1 hastası Melisa bebeğin tedavisi için toplanması gereken paranın kalan kısmının tamamlanması için Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan devreye girdi. Doğan, kampanyaya destek olacaklarını söyledi.

855

Biga’da yaşayan 2 yaşındaki Melisa İnal, SMA Tip 1 adı verilen ölümcül kas hastalığı ile mücadele ediyor. Melisa bebeğin tek umudu, Türkiye’de olmayan ve 2,5 milyon dolar olan bir tedavi yöntemi. Melisa’nın ailesi ve gönüllüleri, 22 aydır kampanya yürütüyor. Kampanyanın sonuna gelindi. Melisa bebeğin kampanyası yüzde 94’e ulaştı. Ancak Melisa’nın çok fazla zamanı kalmadı. Haziran ayında kampanya süresi dolacak ve üçüncü bir valilik izni çıkmayacak.

Yüzde 6 kaldı

Melisa bebeğin gönüllülerinden Medine Yılmaz, Doğan ile görüştü. Yılmaz; “Şadan beye de çok güveniyoruz. Şadan beyle konuştuk. Şadan bey ‘evet’ dedi. Yüzde 94’den sonra bağış yayını olmasa da bağışın toplanması için destek olacaklarını söylediler. Şadan beyin kapısını çaldık. Son yüzde 10'un tamamlanması için Şadan beyin de desteğiyle kampanyamız hızlıca tamamlanacak. Sağ olsun kaymakam beye, eşine, milli eğitim müdürümüze, belediyemize çok çok teşekkür ediyoruz. Onlar da bu uzun süreçte bizleri hiç yalnız bırakmadılar” dedi.

“Melisa’nın çok fazla zamanı kalmadı”

Melisa bebeğin gönüllülerinden Yılmaz; “Melisa SMA Tip 1 ölümcül kas hastası. Biga’da yaşıyor. 2 aylıkken tanısı koyuldu. Şu an 24 aylık, yani 2 yaşında. 22 aydır kampanyamız devam ediyor. Melisa şu an 9 tane cihaza bağlı yaşamak zorunda. Eğer bu cihazları kullanmazsa maalesef nefes alamıyor. Melisa gökyüzünü sadece evden ambulansa giderken görebiliyor. Melisa’nın bir tedavisi var, maalesef Türkiye’de değil, Dubai’de. Biz toplamamız gereken bedelin yüzde 91’ini topladık. Yani sona geldik. Melisa’nın çok fazla zamanı kalmadı. Haziran’da kampanyamız bitiyor ve 3’üncü bir valilik iznini devlet vermiyor. Haziran son bizim için yani. Biz Haziran’dan önce yaklaşık 1 ay içinde çok insanın az parasıyla kampanyamızı bitirmek istiyoruz” dedi.

“Bir anda nabzı düşebiliyor”

Melisa bebeğin evde olduğunu dile getiren Yılmaz; “Melisa şu an evde. Tabi bu süreçte Melisa 6-7 ay yoğun bakımda, bilinci açık bir şekilde, anne ve babasından ayrı bir şekilde, Bursa’da hastanede geçirmek zorunda kaldı. Şu an sağlık durumu iyi. Ama tam iyi diyoruz, bu tür bebeklerde belli olmuyor. Bir anda gece nabzı düşebiliyor, ambulansla hastaneye kaldırılabiliyor. Son durum bu. Son yüzde 10’a ihtiyacımız var” dedi.(Damla Yeltekin)

Paylaş