"Samimiyseniz, görelim..."

623
Son dönemde hayvanlara yönelik katliam haberleri ile gündeme gelen barınaklar sorununa, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder çözüm önerisi getirdi. Önder, Çanakkale ve çevresindeki belediyelerin yapacakları tüzük değişikliği ile kentte Modern Hayvan Hastanesi ve Bakım Merkezi kurulabileceğini, İl Genel Meclisi üzerinden de İl Özel İdaresi`nin buna katkı sunabileceğini dile getirdi. Önder, bu önerisini Çanakkale Katı Atık Birliği (ÇAKAB) toplantısında dile getirdiğini söyleyerek, belediyelere `samimiyet` çağrısında bulundu. "İlimizde başıboş sokak hayvanları bazen şikayetlere neden olmakta, bazen de sokak hayvanlarına yapılan vahşice muamelelerle yüreğimizi acıtmaktadır" diyen Önder, 5199 Sayılı `Hayvanlar Koruma Kanunu` Belediyelere sorumluluklar yüklemektedir" şeklinde konuştu. 
 
"Belediye başkanları topu taca atıyor"
Önder, konuyla ilgili açıklamasında; "İl Genel Meclis Başkanı olarak ÇAKAB (Çanakkale Katı Atık Birliği) toplantısında; Çanakkale Belediyesi, Kepez Belediyesi, Çardak Belediyesi, Lapseki Belediyesi ve Umurbey Belediyesi olmak üzere, beş belediyemize tüzüklerinde değişiklik yaparak, bütçelerinden ayıracakları paylarla sokak hayvanları için barınak, bakım evi, hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezini de kapsayacak şekilde kompleks tesisler kurabilmek ve bu tesislerde veteriner, bakıcı, yardımcı personel bulundurmak ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği yaparak hareket etmelerini, sokak hayvanlarının sorunlarının çözümünde öldürerek, zehirleyerek ya da köylere, ilçelere atılarak değil de kısırlaştırma ve küpe işlemi yaparak hayvanların ıslah edilmesi önerisinde bulundum. Çanakkale İl Özel İdaresi olarak Katı Atık Birliği üyesi beş belediyemize payımıza düşen maddi katkıyı sağlamak üzere, İl Genel Meclisimizin oy çokluğu ile aldığı kararı toplantıda ilettim. Belediye Meclis üyelerinin ve Belediye başkanlarının konuşmalarından anladığım, yasal yükümlülüklerinden kaçarak topu taca attıklarına üzülerek şahit oldum" dedi. 
 
"Belediye başkanlarımızı göreve davet ediyoruz"
Söz konusu belediyeler için; "Dileğim odur ki tüzük değişikliği yaparak önergeme sahip çıkarlar" diyen Başkan Nejat Önder, "Yıllar önce seçim meydanlarında `Can Dostları Yaşam Merkezi ve Can Dostları Modern Hayvan Hastanesi` yapma sözü verip, seçim kitapçıklarına dahi yazarak, sadece seçimi kazanma yatırımı olarak kullandıkları sokak hayvanlarını hatırlayarak, yıllar önce halkı aldatmadıklarını dilerim ispat ederler. Bu sefer gerçekten samimi davranarak sessiz canlara sahip çıkmalarını talep ediyoruz, göreve davet ediyoruz. Biz İl Özel İdaresi olarak payımıza düşen katkıyı vermeye hazırız. Bunu da Çanakkale halkının ilgisine ve bilgisine sunuyorum" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş