Reeder Halka Arz Oluyor: İşte Detaylar

Reeder Teknoloji, Türkiye'nin önde gelen akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar üreticisi, halka arz sürecine girdi. Şirketin hisse kodu REEDR olarak açıklandı. Reeder halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar için merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.

896

Reeder Teknoloji, Türkiye'nin yerli teknoloji üreticisi olarak halka arz oluyor. Şirket, halka arzdan elde edeceği geliri yeni yatırımlar ve Arge çalışmaları için kullanacak. Reeder halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar için tüm detaylar bu makalede.

Reeder halka arz ne zaman?

Reeder Teknoloji halka arz tarihi 13-14-15 Eylül 2023 olarak belirlendi. Halka arz için talep toplama süresi ise 3 gün olacak. Reeder halka arz fiyatı ise 2,50 TL olarak açıklandı.

Reeder halka arz kaç lot veriyor?

Reeder Teknoloji, halka arzda toplam 197 milyon lot pay satışı gerçekleştirecek. Bunun 158 milyon lotu sermaye artırımı, 39 milyon lotu ise ortak satışı olarak gerçekleşecek. Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle 39,4 milyon lot pay ayrıldı. Bu da kişi başına yaklaşık 15-16 lot verileceği anlamına geliyor.

Reeder halka arz hangi bankalarda var?

Reeder Teknoloji halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, TSKB ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. üzerinden talep toplayabilecekler. Ayrıca şirketin web sitesinde yer alan halka arz sayfası üzerinden de başvuru yapmak mümkün.

Reeder halka arz katılım endeksine uygun mu? Helal mi?

Reeder Teknoloji, halka arz sonrasında Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görecek. Şirketin faaliyet alanları ve finansal yapısı itibarıyla katılım endeksine uygun olduğu değerlendiriliyor. Reeder halka arzının helal olup olmadığı ise yatırımcının kendi inancına ve değerlendirmesine bağlı bir konu.

Reeder halka arz neden önemli?

Reeder Teknoloji, Türkiye'nin yerli teknoloji üreticisi olarak önemli bir konuma sahip. Şirket, halka arzdan elde edeceği fonu yüzde 10'u cep telefonu LCD paneli üretimi tesisi yatırımına, yüzde 20'si fotovoltaik güneş paneli üretim tesisi yatırımına, yüzde 25'i tesis makine ve cihaz yatırımları ile kapasite artışına, yüzde 35'i işletme sermayesine, yüzde 5'i Arge ve Ürge çalışmalarına, yüzde 5'i de girişim/teknoloji yatırımlarına ayırmayı planlıyor6. Bu sayede şirket hem kendi büyümesini hem de Türkiye'nin teknolojik gelişimini destekleyecek.

Reeder Sembolü nedir?

Reeder Teknoloji'nin hisse kodu REEDR olarak açıklandı. Bu kod, Borsa İstanbul'da şirketin hisselerini takip etmek için kullanılacak.

Reeder Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

Reeder halka arzda 1 TL nominal değerli paylar 9,30 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Buna göre Reeder'ın halka arz büyüklüğü yaklaşık 2 milyar TL olacakken halka açıklık oranı %25,26 olacak.

Reeder Halka Arz Ne Zaman Borsada İşlem Görecek?

Reeder Teknoloji, halka arz talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından borsada işlem görmeye başlayacak. Şirketin borsada işlem göreceği tarih henüz duyurulmadı. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haber sitelerinde yer alacaktır.
(Damla Yeltekin)

Paylaş