Özacar`dan Ege`ye hodri meydan: Yargıya git!

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, AKP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege’nin açıklamalarına sert yanıt verdi. AKP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege’nin açıklamalarını yakışıksız suçlamalar olarak nitelendiren Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, öne sürülen asılsız iddiaların hem şahsını hem Belediye Başkanlığı’nı hem de Belediye Meclis üyelerini karalar nitelikte olduğunu söyledi.

549
AKP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege’nin açıklamalarını yakışıksız suçlamalar olarak nitelendiren Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, öne sürülen asılsız iddiaların hem şahsını hem Belediye Başkanlığı’nı hem de Belediye Meclis üyelerini karalar nitelikte olduğunu söyledi.
 
Özacar; “Son günlerde Gelibolu Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından özellikle şahsıma yöneltilen çirkin ve yakışıksız suçlamalar, “hukuksuz (!) uygulamalar” benzetmesi ile öne sürülen asılsız iddialar, şahsım yanında Gelibolu Belediye Başkanlığı ve görev yapan Belediye Meclis Üyelerini de karalar niteliktedir. Bu nedenle kamuoyu nezdinde şahşımı ve kurumumuzu itibarsızlaştırma çabaları ile siyasi rant elde etmeyi düşünen Ak Parti’nin açıklamasına cevap vermek zorunluluk haline gelmiştir.
 
Ortağı bulunduğum şirket adına bir şikayet üzerine açılan dava, iddia edildiğinin aksine ve iddia edilen konulardan farklı bir nedenle sonuçlanmıştır. 1998 yılının Temmuz ayı meclis toplantısında dönemin belediye meclisinin aldığı kararın eksik ve hatalı yorumlanması neticesinde verilen düzeltme ve itiraz süreci yargıya taşınmış olup, hukuki süreç de halen devam etmektedir. Aslında Bölge İdare Mahkemesi’nin almış olduğu kararın yaptırımı, ortağı bulunduğum şirket aleyhine sonuç doğurmaktan çok, aynı bölgede bulunan diğer bina sahiplerini, özellikle de Gelibolu Belediye Başkanlığı’nı maddi ve manevi zorluklarla karşı karşıya bırakacaktır.
 
Şöyle ki; 1998 yılında yapılan imar tadilatına göre ilgili yerde yapılaşmalar gerçekleşmiştir. Bu tarihte gerçekleştirilen imar tadilatına göre yapılan inşaatların sahiplerine karşı olumsuz yaptırımları, sadece o bölgede bulunan bir tek bina için değil, civarında bulunan hatta belediyeye karşı dava açan şahsı da ilgilendirecek nitelikte sonuçlar doğuracaktır. 06.07.2012 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında alınan meclis kararı, AKP İlçe Başkanlığı’nın iddia ettiği gibi M. Mustafa Özacar’ı kurtarma kararı olmayıp, 1998 yılında yapılan teknik bir hatanın düzeltilmesi, yapı adalarında parseli bulunan kişilerin haklarının korunması amacına yöneliktir” dedi.
 
Özacar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yakışıksız bir durum alarak, şahsım üzerinden Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Belediye Meclis üyeleri için yürütülen karalama kampanyası ile kamuoyu nezdinde beni ve arkadaşlarımı ‘itibarsızlaştırmayı amaçladığı’ izlenimini veren açıklamalar tamamen gerçek dışıdır. Eğer halen görev yaptığım Gelibolu Belediye Başkanlığı’nı iddia edildiği gibi kendi kişisel menfaatlerim için kullanıyorsam ve iddia edildiği gibi ‘görevi kötüye kullanma suçu’ işliyorsam, bu suçun iddia yeri ve hukuki anlamda karşılık bulacağı yer mahkemelerimizdir. AKP İlçe Başkanlığı, iddialarında haklı ise ve benim Türkiye Cumhuriyeti Kanunları nezdinde suç işlediğimi savunuyorsa, şahsıma yönelik bu suçlamayı adli makamlara taşımasının doğru olacağını düşünüyorum. Tüm Gelibolu Belediyesi çalışanları ve Belediye Meclis Üyeleri yanında Gelibolu Belediye Başkanı sıfatıyla ben M. Mustafa Özacar, kanunların verdiği yetkiye dayanarak ve kanunlar tarafından verilen sınırlar dahilinde görevlerimizi yapmaktayız. Bundan farklı iddiaları olanların bu iddialarını adli makamlara yansıtmaları dileğiyle, kamuoyuna saygıyla bildiririm.”
Paylaş