Meclis, yeni yeşil alana ve turizm alanına onay verdi

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Toplantıda Karayolları ve Tarim İl Müdürlüğü`ne ait binaların bulunduğu alanı yeşil alan olarak değiştiren Belediye Meclisi, KYK Erkek Öğrenci yurdunun bulunduğu alanı ise turizm alanı olarak belirledi.

805
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açılış konuşması ile başladı. Soma`da yaşanan maden faciasına, 24 Mayıs tarihinde Gökçeada açıklarında yaşanan 6,5`lik depreme ve Gezi Parkı direnişinin birinci yıl dönümüne değinen Başkan Gökhan, bunların dışında da bir aylık süre içinde yaşanan gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştı. Çanakkale Belediye Meclisi`nin 2004-2009 ve 2009-2014 dönemlerinde görev yapan meclis üyelerinin yargılandığı davadan beraat kararı çıktığını da ifade eden Başkan Gökhan, “Değerli meclis üyeleri, 2004-2009 ve 2009-2014 döneminde Çanakkale Belediye Meclisi`nde alınmış olan imar kararları ile ilgili bir dava süreci vardı. Bu dava geçen ay içerisinde sonuçlandı ve tüm belediye meclis üyeleri, tüm davalardan beraat kararı aldı. Eğer savcılık tarafından itiraz olmaz ise bu karar yürürlüğe girecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
İşte Soma gerçeği!
Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grubu Grup Başkanvekili Celal Karakaş ise konuşmasında Soma`da yaşanan maden faciasına bir örnek ile dikkat çekti. “Soma depremi olur olmaz, biz Çanakkale Belediyesi olarak Soma Belediyesi`ni arayarak taleplerinin ne olduğunu sorduk” diyen Karakaş, “Bizden ne isteniyorsa yapabileceğimizi söyledik. Ancak maalesef sadece cenaze arabası istediler. Bu da oradaki durumun ne kadar kötü olduğunu gösterir nitelikteydi” ifadelerini kullandı.
 
 
AKP grubu, hükümeti aklamaya çalıştı
AKP Grubu adına Grup Başkanvekili Kadir Eren Kemerli ile Tülay Karaca Ömercioglu söz alarak yaptıkları konuşmalarında Soma`daki maden faciasına değindiler. Facianın herkesi derinden etkilediğini dile getiren Kemerli, “Soma`da yaşanan olayların tüm müsebbibi hükümetmiş gibi bir algı yaratan ifadeleri doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Dolayısıyla bu işlerde insan faktörü her zaman işin başında. Sonuçta orada da mühendisi var, teknik kadrosu var. Bu yaşanan olayın sorumluluğunu tamamen hükümete yıkma amaçlı söylemleri doğru bulmadığımı da ifade etmek istiyorum. Bunun dışında yaşadığımız deprem herkesi derinden etkilemiştir. Can kaybının yaşanmamış olması ise tek tesellimizdir. Eğer daha şiddetli bir deprem olmuş olsaydı, Çanakkale gerçekten çok daha büyük sonuçlarla karışılacaktı. O zaman ne yapacaktık? Farklı bir kurumumu sorumlu tutacaktık” derken, Ömercioğlu, “Öncelikle Soma`da yaşanan bir facia, sadece Türkiye`nin değil tüm dünyayı etkilemiştir. Bir anlamda burada sadece hükümeti müsebbip olarak göstermeyi ben doğru bulmuyorum. Türkiye`de 2002 öncesi ve 2002 sonrasında yasal düzenlemelerle oluşturulan sistem, iş, işçi, işveren hakları ve güvenliği noktasında gerçek bir devrim niteliğindedir. Ülkemizde özgür düşüncenin olduğu, özgürlüğün yaygın olduğu bir toplum olmayı, özgür bir toplum olurken de provokasyonların ve provokatörlerin olmadığı bir toplum dileği içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
 
 
Yeni yeşil alan ve turizm alanları belirlendi
Çanakkale Belediye Meclisi gündemin 9`uncu maddesinde yer alan 1/5000`lim nazım imar planı revizyonu maddesini de görüştü. Madde kapsamında Çanakkale Devlet Hastanesi karşısında bulunan Karayolları Şube Müdürlüğü`nün bulunduğu alan ile Tarım İl Müdürlüğü binalarının bulunduğu toplam 72 bin 742 metrekarelik alanı yeşil alan olarak kabul etti. Yine aynı madde kapsamında Belediye Meclisi, Devlet Su İşleri 252`nci Şube Müdürlüğü ile Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü`nün bulunduğu Barbaros Mahallesi`ndeki 25 bin 910 metrekarelik alanı 3. Derece Sit Alanından 1. Derece Sit Alanına çevrilmesi noktasında kabul oyu verdi. Kabul oyunun ardından Meclis kararı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`na gönderilecek. Yine aynı madde kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu`na ait Barbaros Mahallesi`ndeki erkek öğrenci yurdunun bulunduğu 25 bin 985 metrekarelik alanın ise turizm alanı olması yönünde görüş bildiren Çanakkale Belediye Meclisi ayrıca bu alan dahilinde bir de otopark alanı ayırdı.
Paylaş